Comportamentul lamentabil al unor politicieni romani de rang inalt - nu al corpului electoral, de data asta- risca sa duca la sanctionarea Romaniei. N-o spun eu, ci o persoana autorizata, precum presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso - iar sanc
Comportamentul lamentabil al unor politicieni romani de rang inalt - nu al corpului electoral, de data asta- risca sa duca la sanctionarea Romaniei. N-o spun eu, ci o persoana autorizata, precum presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso - iar sanctiunea se stie in ce consta: amanarea primirii in Uniunea Europeana. Domnul Traian Basescu a fost avertizat, la telefon - la spitalul din Viena, unde isi reface sanatatea - ca stabilitatea politica este foarte importanta, sugerandu-i-se ca o eventuala schimbare de guvern la Bucuresti ar ameninta tinta primirii Romaniei in UE in 2007. Mai clar nici ca se poate. Cu alte cuvinte, "calmati-va, domnilor, daca va iubiti, totusi, tara...".
Acest indemn la intelepciune urmeaza dupa cunoscutul interviu la TV al consilierului prezidential Stolojan, avand ca scop spargerea Guvernului si a Partidului Liberal si schimbarea premierului Tariceanu. Un indemn la intelepciune constituie si recentul raport al Societatii Academice Romane. Raportul recomanda stabilitate politica si continuitatea actualei formatii guvernamentale, ca fiind singura acceptabila pe plan european, in acest moment.
De ce toate aceste recomandari? Pentru simplul motiv ca - dupa cum arata comentatoarea Rodica Culcer, in "Evenimentul Zilei" - tabara prezidentiala era pregatita sa dea o lovitura politica. Or, alierea cu un PSD nereformat, continua aceeasi comentatoare, nu-i de natura sa provoace entuziasm in Europa, impresia la Bruxelles fiind ca Romania domnilor Basescu si Stolojan abia asteapta un raport de tara favorabil din partea UE, pentru a reveni la "vechiurile obiceiuri" fractioniste.
Se poate spera ca, in urma acestor avertismente, cei tentati sa rupa aliantele existente se vor gandi de doua ori - doamna Mona Musca fiind un bun exemplu; nu de alta, dar risca sa fie exclusa din partid.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.