Spitalul Euroclinic a inregistrat o premiera absoluta pentru Romania in domeniul chirurgiei cardiovasculare, atat pentru sistemul public de sanatate, cat si pentru cel privat.
O echipa mixta de medici, formata din specialisti romani si france
Spitalul Euroclinic a inregistrat o premiera absoluta pentru Romania in domeniul chirurgiei cardiovasculare, atat pentru sistemul public de sanatate, cat si pentru cel privat.
O echipa mixta de medici, formata din specialisti romani si francezi, a operat patru pacienti suferind de diferite afectiuni vasculare grave. Pentru operarea celor trei pacienti cu boala varicoasa s-a aplicat metoda CHIVA: C - Conservator, H - Hemodinamic, I - Insuficienta, V - Venoasa, A - Ambulator. De asemenea, la al patrulea pacient s-a realizat si o operatie complexa de reconstructie arteriala cerebrala.
''Tehnica CHIVA este un tratament conservator si hemodinamic pentru insuficienta venoasa in ambulator, destinata in special tratarii varicelor. Este un tratament inovator, care prezinta avantaje reale fata de celelalte tratamente existente in prezent. Prin comparatie, tratamentul clasic, supranumit Stripping, presupune doar inlaturarea retelei venoase formate din vene superficiale, numite varice. Raman venele colaterale care fac drenajul de la piele. Din cauza faptului ca drenajul se realizeaza doar prin venele safena sau colaterale, acestea se dilata, dand nastere din nou varicelor.
Ca urmare, nu este eliminata cauza, ci numai efectul. De asemenea, in tratamentul modern cu laser, colateralele sunt inlaturate, dar nu se corecteaza supraincarcarea sistemului superficial. In metoda CHIVA, colateralele nu sunt excizate precum in tratamentul modern, ci conservate prin inchiderea punctelor de reflux, pentru a evita aparitia din profunzime la suprafata.
Metoda CHIVA vindeca varicele si returul venos'', explica specialistii Euroclinic.
Acestia mai sustin ca ''operatia prin tehnica CHIVA prezinta avantajul realizarii ei in ambulatoriu, in maximum trei ore dupa operatie, pacientul putand sa paraseasca spitalul, iar durata totala a operatiei nu depaseste o ora''.
In cazul unui pacient care nu beneficiaza de asigurare prin sistemul de sanatate Medisystem, ''costul unei astfel de interventii in cadrul Spitalului Euroclinic este de 500 euro unilateral si de 750 euro bilateral, in vreme ce la Paris, pentru aceeasi interventie, costul se ridica la suma de 3.000 de euro''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.