Consilierul prezidential Theodor Stolojan s-a aratat dispus sa participe la o discutie cu PNL Bucuresti, dupa ce seful acestei organizatii, Ludovic Orban, l-a invitat la sedinta filialei, pentru a explica declaratiile pe care le-a facut in ultima per
Consilierul prezidential Theodor Stolojan s-a aratat dispus sa participe la o discutie cu PNL Bucuresti, dupa ce seful acestei organizatii, Ludovic Orban, l-a invitat la sedinta filialei, pentru a explica declaratiile pe care le-a facut in ultima perioada. Stolojan a spus ca nu are "absolut nici o retinere" in aceasta privinta. "Nu am nici o problema", a afirmat el, adaugand ca totul este sa se convina o zi in care programul sa-i poata permite participarea. Pe de alta parte, Stolojan a apreciat ca o discutie doar cu Ludovic Orban, presedintele organizatiei, nu ar avea sens. "Stiu exact ce pozitie are domnul Orban. Daca ar fi un dialog numai cu domnul Orban, ne pierdem timpul amandoi", a spus consilierul prezidential, conform Mediafax. In ceea ce priveste aprecierea facuta recent de Orban, potrivit careia Stolojan risca sa se transforme intr-o unealta in mana celor care vor sa distruga PNL, consilierul prezidential a aratat ca nu doreste sa-i dea replici lui Orban. "Nu ma intereseaza comentariile domnului Orban, stiu la ce sa ma astept", a spus el. Referindu-se la revenirea sa in politica, Stolojan a precizat ca va avea convorbiri cu membrii PNL pentru a vedea daca sunt de acord cu managementul politic actual din partid. El a promis ca va proceda intr-un mod transparent, nu intr-un mod subteran, pentru "a vinde partidul" sau "a-l dona". Intrebat cand vor avea loc aceste convorbiri, Stolojan a raspuns ca nu se grabeste. "Nu am termene, date limite", a adaugat el. Consilierul prezidential a subliniat ca nu-si propune sa rastoarne Guvernul, pe Calin Popescu Tariceanu. "Nu-mi propun sa fac un puci si nici nu sunt santajat sa intru in activitate", a mai spus Stolojan.
Orban: Fara Tariceanu premier, PNL iese de la guvernare
"Il vom chema pe domnul Stolojan, saptamana viitoare, la sedinta PNL Bucuresti, ca sa explice ce e cu declaratiile din ultima perioada", a afirmat Orban, joi, la lucrarile Ligii Alesilor Locali ai PNL, care se desfasoara la Geoagiu Bai. Intrebat daca Alianta PNL-PD se va rupe, Orban a afirmat: "Observ ca Stolojan si Basescu se imbolnavesc separat, dar au regrete impreuna. Pana una alta, premierul este presedintele PNL. Ca Tariceanu sa nu mai fie presedintele, PNL ar trebui sa aiba un congres". Tot la sedinta Ligii, PNL Bucuresti a mentionat ca, daca Guvernul va cadea ca urmare a unei motiuni de cenzura votata si de democrati, liberalii il vor propune tot pe Calin Popescu Tariceanu ca premier, iar daca PD nu va accepta, PNL iese de la guvernare. "Daca PD va vota motiunea de cenzura, atunci Guvernul Tariceanu va cadea. In aceste conditii, PNL il va propune ca premier tot pe Calin Popescu Tariceanu. Daca PD nu va accepta acest lucru, PNL va iesi de la guvernare. Sa se faca un nou guvern, dar fara liberali. Atunci o sa ne facem de ras in fata intregii Europei. Atunci vor avea loc, intr-adevar, alegeri anticipate", a spus Orban.
"Substanta PD e deja alterata"
Referindu-se la fenomenul migratiei primarilor de la un partid la altul, proces pe care l-a calificat drept ingrijorator, liderul PNL Bucuresti a apreciat ca "substanta PD este deja alterata de catre cei care au venit de la PSD la PD si risca sa devina si mai alterata". "La PD au venit mai multi primari, printre care Gherasim si Ontanu. Domnul Gherasim a fost primit la PD ca un adevarat erou, cu aplauze. Cu Ontanu s-a intamplat la fel. A mai ramas Marian Vanghelie, dar cred ca el nu pleaca din PSD, ca acum a primit o functie acolo", a adaugat Orban. Potrivit acestuia, cine a candidat pe listele PSD la alegerile din 2004 a fost ales prin frauda. Intrebat cum vor candida membrii PNL si cei ai PD pe liste la urmatoarele alegeri, Ludovic Orban a declarat ca trebuie sa se lase sa se decida fiecare in parte. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.