Luni este ultima zi pentru depunerea declaratiilor pentru veniturile obtinute in 2005. Pana la jumatatea acestei sapamani, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inregistrat aproximativ 34% din declaratiile aferente veniturilor obtinute a
Luni este ultima zi pentru depunerea declaratiilor pentru veniturile obtinute in 2005. Pana la jumatatea acestei sapamani, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inregistrat aproximativ 34% din declaratiile aferente veniturilor obtinute anul trecut de contribuabilii persoane fizice. "Este vorba despre cele numarate, pentru ca mai exista plicuri si in depozitele postei si la administratiile finantelor publice, care urmeaza sa fie centralizate", a mentionat Tiganas. El a afirmat ca numarul estimat al contribuabililor care trebuie sa depuna declaratii este de 610.000, din care 508.000 sunt in teritoriu si 102.000 in Bucuresti. Cele mai ridicate procente s-au inregistrat in Bucuresti - 58%, Buzau - 60%, Satu-Mare -60%, Dambovita - 61%, Olt -62% si Mehedinti - 76%.Contribuabilii au primit la domiciliu doua exemplare ale formularului Declaratie speciala privind veniturile realizate, personalizate (formularul 200), ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei la organul fiscal de domiciliu.Trebuie sa depuna declaratia de venit persoanele fizice care au obtinut anul trecut venituri din transferul titlurilor de valoare, din profesii liberale si din drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtimnut venituri din activitati agricole, din chirii si arende si din activitati comerciale au obligatia sa completeze declaratii. Amenzile pentru nedepunerea la timp a declaratiilor de venit variaza, potrivit Codului de Procedura Fiscala, intre 10 si 100 de lei noi, in functie de numarul de zile de intarziere.
Pe de alta parte, pana la 30 iunie, societatile care platesc drepturi de proprietate intelectuala trebuie sa depuna la Fisc formularul 205 - Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit, pentru anul 2005. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.