Cateodata il rog pe tata sa ma masoare. In amintirea copilariei. ""Am mai crescut ceva, tata?"" ""Curios, data trecuta aveai 1,62 cm, iar acum ai 1,63 cm"", imi raspunde tata, amuzat de fiecare data. Vechea usa de la sufrageria parintilor mei ar
Cateodata il rog pe tata sa ma masoare. In amintirea copilariei. ""Am mai crescut ceva, tata?"" ""Curios, data trecuta aveai 1,62 cm, iar acum ai 1,63 cm"", imi raspunde tata, amuzat de fiecare data. Vechea usa de la sufrageria parintilor mei are mici semne crestate cu foarfeca. Dovada ""inregistrarii"" meticuloase a opintirii corpului spre tavanul vietii.
Micile semne de acasa imi aduc aminte de micile semne din palatul de la Balcic al Reginei Maria a Romaniei. Vremurile au masurat usile palatului, vorbele masoara Regina. A fost si continua sa fie barfita. Vecinii nostri cei priceputi la turism exploateaza barfa istorica. Care creste intr-o zi cat un copil intr-un an. Turismul nu are nevoie de adevar. Circula in Balcic povesti misterioase legate de palat, implicit de Maria. Asemuita deseori de bulgari cu Maria Tereza. Amintirile mostenite ale locuitorilor Balcicului in ceea ce o priveste pe regina sunt amestecate: varsta a treia vorbeste de frumusetea si de bunatatea ei, varsta a doua inclina spre amantlacuri si orgii cu printese, tinerii au preluat spectaculosul (orgiile, bineinteles). O ghida bulgaroaica explica turistilor englezi: ""Sunt multe vile in jurul palatului, deoarece in fiecare noapte Maria schimba vilele si amantii"". Alta promovare bulgareasca a palatului:
""Se spune ca aici a avut loc un duel intre Carol al II-lea si Printul Nicolae pentru o artista. Regina a incercat sa ii desparta si au impuscat-o din greseala. Dupa o lunga suferinta produsa de impuscatura, a murit"". Sunt Roxana Roseti si va transmit o stire in exclusivitate: Balcicul nu ne apartine, iar regina a fost impuscata de progresul turismului bulgar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.