Cineastul francez de origine chiliana, Raoul Ruiz va ecraniza romanul lui Mircea Eliade "Domnisoara Christina". Filmarile ar trebui sa inceapa in toamna in Romania. Regizorul a obtinut recent promisiunea unui sprijin financiar din partea Centrului Na
Cineastul francez de origine chiliana, Raoul Ruiz va ecraniza romanul lui Mircea Eliade "Domnisoara Christina". Filmarile ar trebui sa inceapa in toamna in Romania. Regizorul a obtinut recent promisiunea unui sprijin financiar din partea Centrului National al Cinematografiei din Franta, informeaza Mediafax. Productia Elzevir, "Mademoiselle Christine" va urmari evenimentele ce-i tulbura pe locuitorii unei case de langa Dunare in Romania anilor '20. Pana acum Ruiz a mai realizat doua filme in Romania, ambele cu Atlantis Film: "Une place parmi les vivants" (2003) si "Le domaine perdu" (2005), in care au jucat si cativa actori de la noi, precum Dan Condurache, Lamia Beligan si Ada Navrot. "Mademoiselle Christine" va fi tot o coproductie franco-romana, a declarat pentru Ion Marinescu, directorul Atlantis Film.
Regizorul a realizat zeci de filme, unele selectionate la festivaluri de prestigiu. "Trois vies et une seule mort", cu Marcello Mastroianni, prezentat in selectia oficiala de la Cannes in 1996, i-a adus faima internationala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.