Editura Alcor Edimpex din Bucuresti anunta aparitia unui nou album de arta: "Capodopere din evul mediu romanesc". Lucrarea cuprinde capitolele: Icoane, Manuscrise, Argintarie, Broderii si tesaturi, Sculptura si un Glosar de termeni de specialitate. T
Editura Alcor Edimpex din Bucuresti anunta aparitia unui nou album de arta: "Capodopere din evul mediu romanesc". Lucrarea cuprinde capitolele: Icoane, Manuscrise, Argintarie, Broderii si tesaturi, Sculptura si un Glosar de termeni de specialitate. Textul, in versiunea romana si engleza, este scris de cinci cercetatoare de la Muzeul national de Arta al Romaniei, ceea ce confera lucrarii valoarea informatiei de specialitate. Albumul prezinta circa 120 de exponate in imagini color, unele din acestea fiind reproduse pentru prima oara. Obiectele fac parte din coelctiile MNAR si constituie opere de arta remarcabile, fiecare in parte capodopera a genului, care pot rivaliza cu cele mai valoroase exemplare pastrate in marile muzee ale lumii. Calitatea tipariturii, realizata la CNI Coresi, face de asemenea, din lucrarea prezentata, o carte pe care orice iubitor de arta o doreste in biblioteca sa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.