O finala de cupa este o mare sarbatoare, daca aceasta se ridica la nivel european, atunci intreaga suflare fotbalistica de pe batranul continet va fi ochi si urechi spre orasul Eindhoven din Olanda. Inspirata alegere a mai marilor foruri de specialit
O finala de cupa este o mare sarbatoare, daca aceasta se ridica la nivel european, atunci intreaga suflare fotbalistica de pe batranul continet va fi ochi si urechi spre orasul Eindhoven din Olanda. Inspirata alegere a mai marilor foruri de specialitate, ca tara lalelelor sa gazduiasca intalnirea de varf dintr o formatie din Anglia si cealalta din Spania. Unii sustineau ca toreadorii din Sevilla vor triumfa, altii mizau pe urmasii lui Boby Charlthon. Un spectacol de o asa importanta era asteptat cu mult interes nu numai de publicul din cele doua tari, in intrecere, dar si de catre cei care sansa lor s-a oprit cu doar un pas inaintea finalei. Marea sansa ratata de putin de catre Steaua, de a repeta o noua isprava, exact dupa 20 de ani, a avut efecte secundare, ulterior, nedorite, urmand o serie de insuccese chiar si pe plan intern. Asa a fost sa fie. Tinand cont de intamplarile anterioare, trebuie retinuti mai multi factori de care depinde construirea echipei, cu migala, in mod profesionist, pe o perioada de timp necesara alcatuirii unui 11 competitiv, de mai lunga durata, la capatul careia sa te bucuri de implinirea deplina a aspiratiilor dorite. Revenind la Marea Finala a Cupei UEFA - 2006 de la Eindhoven constatam cu bucurie ca a iesit invingatoare "echipa de pe strada noastra", adica FC Sevilla, in fata britanicilor de la Middlesbrough la un scor neasteptat, 4-0. Steaua a fost razbunata. Jocul in sine, asediul de 27 de minute, a fost tratat de catre cele doua finaliste cu gandul la victoria si cucerirea Cupei. De aceea, in unele momente s-a luptat cu darzenie, spectacolul fotbalistic fiind lasat pe planul secundar. Spaniolii au zburat pe teren cu o usurinta debordanta, controland balonul cu mai multa precizie. Publicul din tribune, format din fanii englezi, gasca spaniola, olandezi si... restul lumii, a aplaudat, s-a manifestat fiecare in felul sau. Cei care au urmarit pe micul ecran avand aceiasi reactie. Galeria invingatorilor a fost la mare inlatime, fiind rasplatita cu bucuria fara margini a victoriei. La final toata lumea a fost multumita ca a urmarit un recital fotbalistic de nivel european, mai ales din partea invingatorilor. Invinsii, suparati la primirea medaliilor de "vice", le scoteau de la gat. Cu regretul ca nu a fost acolo Rapid sau Steaua, nu ne ramane decat sa ne lamentam cu gandul ca: a invins echipa de pe strada noastra, mereu cu gandul la Sevilla, 7 mai 1986, unde Iovan ridica primul Cupa Campionilor Europeni dar si la Sevilla 2006 unde Steaua a invins gazdele - Betis Sevila, cu 3-1. Atentia tuturor se indreapta acum spre Germania, unde peste putin timp va incepe maratonul fotbalistic mondial 2006.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.