Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap organizeaza, in perioada 14 - 16 mai 2006, Conferinta Regionala privind dizabilitatea, denumita "Implicat, nu asistat!". Evenimentul va avea loc la Constanta si face parte din seria de manifestari o
Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap organizeaza, in perioada 14 - 16 mai 2006, Conferinta Regionala privind dizabilitatea, denumita "Implicat, nu asistat!". Evenimentul va avea loc la Constanta si face parte din seria de manifestari organizate de tara noastra sub egida presedintiei Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, pe care o detine Romania. Conferinta are ca tema "imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap in Europa in perioada 2006-2015", in viziunea Recomandarii REC (2006) 5 cu privire la Planul European de Actiune al Consiliului Europei pentru promovarea drepturilor si a deplinei participari a persoanelor cu handicap in societate. Planul intentioneaza sa serveasca drept un ghid pentru guvernanti, in vederea proiectarii, adaptarii si implementarii unor programe si strategii inovatoare. El acopera toate domeniile de interes pentru persoanele cu handicap care se reflecta in cele 15 linii de actiune, incluzand participarea la viata politica, publica si culturala, educatie, informare si comunicare, angajare in munca, accesibilizarea mediului arhitectural si a transportului. De asemenea, se atrage atentia asupra nevoilor femeilor si copiilor cu handicap, dar si a persoanelor cu handicap grav care au o nevoie de un nivel ridicat de sprijin. Planul de Actiune va fi lansat oficial in septembrie 2006, sub egida Presedintiei Federatiei Ruse a Comitetului de Ministri. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.