Fiul lui Dumitru Prunariu, primul roman care a zburat in spatiu, Ovidiu Daniel Prunariu, se va casatori duminica, la biroul de stare civila al Primariei Sectorului 2, cu aleasa inimii sale, Ana Maria Beoroiu. Cei doi tineri isi vor uni destinele exac
Fiul lui Dumitru Prunariu, primul roman care a zburat in spatiu, Ovidiu Daniel Prunariu, se va casatori duminica, la biroul de stare civila al Primariei Sectorului 2, cu aleasa inimii sale, Ana Maria Beoroiu. Cei doi tineri isi vor uni destinele exact la 25 de ani (14 mai 1981 - 14 mai 2006) de la efectuarea zborului in spatiu de catre Dumitru Prunariu.
Ceremonia, programata pentru orele 11.00, va fi oficiata de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, care din respect pentru marea realizare a celui ce a reprezentat neamul romanesc acum 25 de ani prin spectaculoasa activitate cosmica, organizeaza o festivitate deosebita pentru a marca, astfel, nunta fiului eroului roman.
Pe 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a fost primul roman care a zburat in spatiu, la bordul navetei Soyouz 40, ocazie cu care a petrecut in Cosmos opt zile pe statia Salyut 6, realizand 22 de experimente stiintifice, in mare parte romanesti, incluzand studiul campului magnetic al Pamantului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.