Cea de-a 16 editie a Festivalului Sighisoara Medievala va avea loc in perioada 28-30 iulie, avand ca tema "Traditie culturala si mister medieval european". Scopul festivalului este promovarea imaginii Cetatii medievale (obiectiv din patrimoniul UNESCO), si a culturalitatii acesteia.
Programul festivalului include spectacole de teatru, dans, concerte de muzica veche si conferinte pe teme stiintifice cu caracter cultural.
Recitalurile de poezie medievala de anul trecut vor lua o mai mare amploare, transformandu-se in Gala Poeziei Medievale, in timp ce Parada Costumelor Medievale se va desfasura anul acesta in aer liber, in Piata Cetatii, pentru a permite vizionarea ei de catre un numar mai mare de spectatori. Un atelier national de regie va fi organizat in premiera la festival. Prin intermediul atelierului spectatorii vor afla detalii despre modul de organizare si punere in scena a unei piese de teatru. Invitat special va fi actorul Dan Puric de la Teatrul National Bucuresti.
Anul acesta festivalul va avea un buget de 300.000 lei, pe care organizatorii spera ca ii vor obtine din sponsorizari si inchirieri de spatii comerciantilor. Festivalul Sighisoara Medievala va fi organizat de Primaria municipiului Sighisoara, sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.