Paleta de culori, ce variaza de la ocru
Paleta de culori, ce variaza de la ocru, la portocaliu si pana la caramiziu imbraca peretii, mesele si scaunele intr-o lumina calda, plina de ospitalitate, imbiind la relaxare si pregatindu-te sa savurezi spectacolul culinar.
Caci, odata aduse pe mese, platourile cu bucate par mai degraba niste opere de arta, completand fericit si apetisant cromatica ambientului, nota de armonie orientala. Toata mancarea e traditionala, cu specific libanez, fara aditivi, suta la suta sanatoasa, preparata pe loc, si cu ingrediente aduse saptamanal din Liban. Dupa cum spune dl Alain, patronul restaurantului, "cine a apucat sa guste din specialitatile libaneze, nu-si mai doreste alta bucatarie". Se pare ca asa este, de vreme ce "Four seasons" are clienti fideli care, de trei ani de cand s-a deschis restaurantul, vin aici si de cate doua ori pe zi, atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Dl Alain se mandreste cu clientii sai, oameni politici, de afaceri, artisti plastici, actori si regizori.
Chiar si Francis Ford Copolla s-a delectat cu una dintre specialitatile casei, Habra Nee (o pasta de carne cruda, aromata cu 12 condimente, carnea fiind decupata dintr-o anumita zona a pulpei de vita, dupa o "tehnologie" detinuta de doar cativa initiati).
A propos de specialitati, nu trebuie ratate vinetele umplute Magdus, Labneh-ul cu usturoi si menta, salata Fatush si deja cunoscutele salate humus, tabbule, sosul de rodii si frigaruile de berbecut. Totul stropit cu Airan, un iaurt subtire, cu menta si usturoi sau Arak, o bautura alcoolica, cu anason.
Chiar si deserturile sunt usoare, e drept foarte dulci, dar avand la baza fructe si lactate, regina acestora fiind "Noapte de Beirut", o crema de lapte cu banane, miere si nuca.
"Four seasons" e reteta garantata a unui adevarat festin, in oricare dintre cele patru anotimpuri bucurestene.
Despre autor:
Sursa: Curierul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la înaintare...
Sursa: kudika.ro
-
Pepsi a instalat panouri solare pe toate fabricile pe care le are în România
Sursa: wall-street.ro
-
Finqware și FWF vor să automatizeze operațiunile financiare ale companiilor
Sursa: futurebanking.ro