Spatiu intim si elegant, cu o capacitate de 45 de locuri, "Four seasons" e un restaurant in care respectul pentru client incepe de la timpul de servire, de cel mult 15 minute. Dupa care urmeaza rasfatul.
Paleta de culori, ce variaza de la ocru, la portocaliu si pana la caramiziu imbraca peretii, mesele si scaunele intr-o lumina calda, plina de ospitalitate, imbiind la relaxare si pregatindu-te sa savurezi spectacolul culinar.
Caci, odata aduse pe mese, platourile cu bucate par mai degraba niste opere de arta, completand fericit si apetisant cromatica ambientului, nota de armonie orientala. Toata mancarea e traditionala, cu specific libanez, fara aditivi, suta la suta sanatoasa, preparata pe loc, si cu ingrediente aduse saptamanal din Liban. Dupa cum spune dl Alain, patronul restaurantului, "cine a apucat sa guste din specialitatile libaneze, nu-si mai doreste alta bucatarie". Se pare ca asa este, de vreme ce "Four seasons" are clienti fideli care, de trei ani de cand s-a deschis restaurantul, vin aici si de cate doua ori pe zi, atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Dl Alain se mandreste cu clientii sai, oameni politici, de afaceri, artisti plastici, actori si regizori.
Chiar si Francis Ford Copolla s-a delectat cu una dintre specialitatile casei, Habra Nee (o pasta de carne cruda, aromata cu 12 condimente, carnea fiind decupata dintr-o anumita zona a pulpei de vita, dupa o "tehnologie" detinuta de doar cativa initiati).
A propos de specialitati, nu trebuie ratate vinetele umplute Magdus, Labneh-ul cu usturoi si menta, salata Fatush si deja cunoscutele salate humus, tabbule, sosul de rodii si frigaruile de berbecut. Totul stropit cu Airan, un iaurt subtire, cu menta si usturoi sau Arak, o bautura alcoolica, cu anason.
Chiar si deserturile sunt usoare, e drept foarte dulci, dar avand la baza fructe si lactate, regina acestora fiind "Noapte de Beirut", o crema de lapte cu banane, miere si nuca.
"Four seasons" e reteta garantata a unui adevarat festin, in oricare dintre cele patru anotimpuri bucurestene.