Angajati ai Garzii Financiare, membri ai sindicatului National al Functionarilor Publici (FNSP), au intrat in greva, ieri dimineata, ei protestand astfel fata de faptul ca nu a fost reglementat inca statutul comisarului de garda financiara si ca nu s
Angajati ai Garzii Financiare, membri ai sindicatului National al Functionarilor Publici (FNSP), au intrat in greva, ieri dimineata, ei protestand astfel fata de faptul ca nu a fost reglementat inca statutul comisarului de garda financiara si ca nu sunt dotati corespunzator.

Angajatii Garzii Financiare au declansat, vineri dimineata o greva de avertisment, fiind nemultumiti de dotarile necorespunzatoare si de neplata orelor suplimentare de munca. Sindicalistii din sistemul finantelor publice au anuntat ca protestul de vineri va fi urmat de o greva generala pe termen nelimitat, care va incepe pe data de 18 mai. Greva se va desfasura in toate judetele. Intre greva de avertisment si greva generala nu vor avea loc controale in afara orelor de program. Protestatarii sustin ca toate aceste probleme ar putea fi rezolvate prin adoptarea statutului comisarului din Garda Financiara, proiect care se afla in discutie la Ministerul Finantelor. Liderul de sindicat, Sebastian Oprescu, a precizat ca prin acest protest vor sa-l determine pe ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, sa puna cat mai urgent in aplicare statutul functionarilor publici. Comisarii Garzii Financiare au anuntat declansarea grevei generale pe termen nelimitat in data de 18 mai, in cazul in care revendicarile nu le vor fi respectate. Acestia cer plata orelor suplimentare de munca, protectie in timpul desfasurarii activitatilor profesionale si dotarea cu echipamente corespunzatoare. Comisarii au anuntat ca, in perioada dintre greva de avertisment si cea generala, nu vor mai efectua controale in afara orelor de program. Greva a avut loc in toata tara, cu exceptia judetelor Sibiu si Buzau, unde nu exista sindicate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.