Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a hotarat mentinerea starii de alerta in zece judete riverane Dunarii si ridicarea acesteia in Caras Severin si Mehedinti, a anuntat, vineri, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. E
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a hotarat mentinerea starii de alerta in zece judete riverane Dunarii si ridicarea acesteia in Caras Severin si Mehedinti, a anuntat, vineri, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. El a precizat ca "starea de alerta nu a fost ridicata si in celelalte judete pentru ca debitul apelor Dunarii este mult peste media anuala de 7.350 de metri cubi pe secunda". Ministrul a adaugat ca presiunea apelor asupra majoritatii digurilor de la Dunare se va mentine in continuare, pana la inceputul lunii iunie dar s-a coborit mobilizarea efectivelor MAI, de la gradul 1 la gradul 2. Totodata, CNSU a propus suplimentarea numarului locuintelor modulare, de la 500 la 1.000, case ce urmeaza sa fie prevazute si cu incalzire electrica. Propunerea urmeaza sa fie supusa atentiei guvernului miercurea viitoare pentru a se lua o hotarare in acest sens. Vasile Blaga a precizat ca toate ministerele, structurile si agentiile implicate in CNSU au obligatia de a reevalua stocurile de interventie, in vederea asigurarii altora noi. Totodata, el a spus ca Administratia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare are obligatia de a prezenta calendarul privind evacuarea apelor din incinte. In ceea ce priveste starea vremii, specialistii de la meteorologie si hidrologie au precizat ca, in ultimele 48 de ore, ploile au scazut in limite normale, fara a provoca inundatii pe cursurile raurilor. De asemenea, acestia au precizat ca saptamana viitoare vremea va fi, in general, frumoasa, iar in ceea ce priveste Dunarea, debitele fluviului vor fi in scadere, de la Bazias pana la Tulcea, cu mici variatii pe sectorul Gruia-Calafat-Bechet. Incepand cu 15 mai, Tulcea se va situa sub cota de inundatie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.