Prognozata motiune de cenzura ce va fi depusa de Opozitie in luna iunie reprezinta un test mai mult decat concludent pentru "stabilitatea" unei coalitii de guvernamant grav afectate de scandaluri interminabile. "Cainele de paza" al PNL s-a dovedit si
Prognozata motiune de cenzura ce va fi depusa de Opozitie in luna iunie reprezinta un test mai mult decat concludent pentru "stabilitatea" unei coalitii de guvernamant grav afectate de scandaluri interminabile. "Cainele de paza" al PNL s-a dovedit si de aceasta data liderul liberalilor bucuresteni, Ludovic Orban, nimeni altul decat cel care a reusit sa iasa in evidenta doar prin antipatia feroce fata de presedintele Basescu si fata de colegii democrati. Nu putem sa nu ne aducem aminte de "celebra" gafa la adresa femeilor din partid. Intr-unul din numeroasele accese de "falsa importanta", Orban a criticat dur modul in care unele reprezentante ale PNL au facut cariera in politica si anume... trecand prin patul sefilor. Iesind mai mult decat sifonat din acest scandal, Orban, aflat la reuniunea Ligii Alesilor Locali PNL de la Geoagiu Bai, a reusit sa iasa din nou in evidenta fara a depune, nici de aceasta data, un efort deosebit. "Daca PD va vota motiunea de cenzura si Cabinetul Tariceanu va cadea, atunci liberalii vor iesi de la guvernare", a atentionat Orban, omitand faptul ca in urma cu cateva ore liderul democrat Emil Boc daduse garantii ca PD va sustine guvernul. Uitand subit si de criza din PNL, dar si de recentul scandal Stolojan-Tariceanu, liderul liberalilor din Capitala a continuat sa ne uimeasca: "Un guvern fara liberali va face Romania de ras in fata Europei". Mai mult, Ludovic Orban este convins ca un nou scrutin electoral ar duce, fara pro-bleme, PNL din nou la guvernare. Optimismul unor liberali se dovedeste inca o data o arma redutabila, in conditiile in care, de multe ori, nu colegii de Coalitie, fie ei democrati, conservatori sau udemeristi se dovedesc a fi cei care reusesc "sa scoata un fum imens dintr-un foc inexistent" si sa obtina "performanta" de a tulbura zi de zi apele guvernarii, si asa destul de involburate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.