Presedintele Federatiei Nationale a Revolutionarilor din Romania Bebe Ivanovici critica actiunile revolutionarilor care au protestat in fata sediului central al PSD si care au cerut retragerea lui Ion Iliescu din viata politica. "Ceea ce au facut se
Presedintele Federatiei Nationale a Revolutionarilor din Romania Bebe Ivanovici critica actiunile revolutionarilor care au protestat in fata sediului central al PSD si care au cerut retragerea lui Ion Iliescu din viata politica. "Ceea ce au facut se afla in totala contradictie cu comportamentul revolutionarilor autentici", apreciaza Ivanovici intr-un comunicat remis ieri. Acesta spune ca "revolutionarii" nu au dreptul sa-si exprime "cu maxima violenta" opiniile in legatura cu pedepsirea unor lideri PSD, in ciuda faptului ca ei nu sunt membri ai acestui partid. "Cererea unora care nu sunt membri ai PSD, exprimata cu maxima violenta, ca acest partid sa adopte masuri impotriva unor lideri ai sai este nedemocratica si imorala", mai comenteaza Ivanovici. Acesta subliniaza ca numai organismele statutare ale fiecarui partid au dreptul de a lua decizii privind sprijinul politic acordat membrilor sai. Seful Federatiei Nationale a Revolutionarilor apreciaza totodata ca este vorba doar de o "vasta operatiune de manipulare a revolutionarilor de catre cercuri si persoane interesate politic sa-i compromita si sa-i scoata din joc pe cei care au avut o contributie hotaratoare la victoria din decembrie 1989". Pe de alta parte, Ivanovici spune ca "nimeni nu are dreptul sa vorbeasca in numele tuturor revolutionarilor, nici macar cele mai reprezentative asociatii". "Cu atat mai grav este faptul ca unele dintre aceste revendicari au fost formulate de oameni care au mari probleme in ceea ce priveste dovedirea calitatii lor de revolutionari", mai spune Ivanovici. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.