Basescu a facut ieri primii pasi in procesul de recuperare. Medicii de la Viena au declarat ca nu se tem de complicatii in evolutia sanatatii presedintelui. "Am estimat ca operatia va fi dificila. Nu ne-am fi imaginat ca, la trei zile dupa operatie, presedintele va fi intr-o situatie atat de buna. Suntem norocosi", a spus doctorul Engelbert Knosp, seful echipei care il trateaza pe Basescu, citat de Mediafax. El a declarat insa ca data la care presedintele se va intoarce in Romania depinde de modul de recuperare si de cum se va simti pacientul.
Dupa vizita de joi a presedintelui PD Emil Boc si a ministrilor de Externe si Administratiei, Traian Basescu i-a primit ieri, la spitalul din Viena, pe consilierii prezidentiali Adriana Saftoiu, Claudiu Saftoiu si Sergiu Medar. Adriana Saftoiu a spus ca presedintele nu doreste sa faca nici o declaratie, dar ca se simte bine si este optimist. De altfel, Basescu si-a reluat partial activitatea, semnand ieri 29 de decrete si numind doi noi ambasadori.
Directorul Spitalului de Urgenta Universitar din Bucuresti (SUUB), Sorin Oprescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca nu si-ar fi permis sa puna in pericol viata presedintelui, precizand ca blocul operator unde urma sa fie operat seful statului era in perfecta stare de igiena, iar testele au confirmat-o. El a raspuns astfel acuzatiei ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu care declarase ca, potrivit unui raport SPP, blocul operator al SUUB nu intrase in procesul de aseptizare, nefiind pregatit pentru operatia presedintelui. (R.P.)