Se pare ca parlamentarii nostri "se straduiesc" cum stiu ei mai bine pentru ca lucrurile sa nu para foarte "sobre" si pentru ca institutiei Parlamentului sa nu-i scada "faima" atat de greu dobandita. Altfel, cum am putea califica ceea ce s-a intampla
Se pare ca parlamentarii nostri "se straduiesc" cum stiu ei mai bine pentru ca lucrurile sa nu para foarte "sobre" si pentru ca institutiei Parlamentului sa nu-i scada "faima" atat de greu dobandita. Altfel, cum am putea califica ceea ce s-a intamplat marti, la Senat, daca nu ca pe un spectacol, ce-i drept gratis, de circ? Audiat de Comisia pentru cercetarea abuzurilor in legatura cu suspiciunile de coruptie care planeaza asupra sa, ministrul de stat, George Copos, a ajuns sa fie "fugarit" pe holurile Senatului de senatorul PD, Marius Marinescu, care a tinut sa-i inmaneze acestuia un stegulet rosu, asemanator celui pe care Romania l-a primit la capitolul coruptie de la Comisia Europeana. Nemultumit de raspunsurile date de Copos si, pe deasupra, deranjat de declaratiile facute de acesta (Copos a sustinut ca Marinescu ar fi fost, in tinerete, chelner la restaurantul Athenee Palace), democratul a fost nevoit sa alerge cativa zeci de metri dupa vicepremier, incercand sa-i "inmaneze" steguletul. "Noi, romanii, am mostenit de la latini obiceiul de a face circ si paine. Noi facem doar circ, am uitat sa facem paine", a explicat, jenat de situatie, Copos. In replica, Marinescu a solicitat demisia vicepremierului. Tot marti, deputatii au respins, cu 207 voturi impotriva si 14 pentru, o propunere legislativa de modificare a legii partidelor politice, initiata de un grup de senatori PRM. Motivand ca exista unele "neconcordante" intre statutul parlamentarului si regulament, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat miercuri ca Regulamentul acestei Camere legislative va fi modificat. Pe final de saptamana, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat, cu 11 voturi pentru, 1 impotriva si o abtinere, toate cele 500 de articole ale proiectului de modificare si completare a Codului de procedura penala.
Noutatea absoluta a legii o reprezinta eliminarea SRI din procedurile de urmarire operativa, precum si ascultarea telefoanelor sau interceptarea Internetului. Potrivit noului Cod, interceptarile vor fi facute de catre procurori, cu tehnica proprie de ascultare, evident cu aprobarea instantelor. Deputatii afirma ca au luat aceasta decizie pentru a nu se mai ajunge la situatii de scurgere de informatii, asa cum s-a intamplat in unele cazuri. Totusi, SRI va mai face interceptari pentru situatiile specifice sigurantei nationale. Explicand ca 4 luni n-ar fi fost suficiente pentru a-i prinde pe teroristi si tinand cont de propunerea Ministrului Justitiei, deputatii au decis marirea duratei totale pentru interceptarile si inregistrarile autorizate, de la 120 la 180 de zile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.