Guvernul a implinit 500 de zile de guvernare sub presiunea declaratiilor referitoare la depunerea de catre PSD si PRM a unei motiuni de cenzura.
"Guvernul Tariceanu va fi pomenit in cartile de istorie drept Guvernul celor 500 de zile", a anun
Guvernul a implinit 500 de zile de guvernare sub presiunea declaratiilor referitoare la depunerea de catre PSD si PRM a unei motiuni de cenzura.
"Guvernul Tariceanu va fi pomenit in cartile de istorie drept Guvernul celor 500 de zile", a anuntat presedintele principalului partid da opozitie, Mircea Geoana. "Sunt unii politicieni din actuala majoritate care mizeaza pe faptul ca PSD s-ar teme de alegerile anticipate. PSD nu are nici un fel de retinere. Suntem prudenti deoarece nu stim care este raspunsul Comisiei europene", a declarat Mircea Geoana.
In ceea ce priveste sedinta saptamanala de guvern, pe langa sprijinirea persoanelor afectate de inundatii, pe ordinea de zi s-a aflat si ajutorarea copiilor strazii.
Prin proiectul "Initiativa copiii strazii", vor fi construite douazeci de centre de adapost pentru copiii fara adapost, iar 150 de asistenti sociali vor fi pregatiti in domeniul prevenirii si eliminarii dependentei de droguri. De aceste dotari vor beneficia un numar de 300 de copii fara adapost. Proiectul beneficiaza de o finantare de 3,3 milioane Euro. Tot in sedinta de saptamana aceasta, obiectul de activitate al Agentiei Nationale pentru Locuinte a fost schimbat fiind orientat catre programele guvernamentale de constructii de locuinte, inclusiv catre programe speciale cum ar fi achizitionarea de materiale de constructie pentru persoanele ale caror case au fost distruse de calamitati naturale.
Totodata, valoarea totala eligibila a unui proiect in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural trebuie sa fie cuprinsa intre 40.000 si 4 milioane de RON cu TVA, conform normelor metodologice aprobate miercuri de Guvern prin Hotarare.
De asemenea, bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului a fost suplimentat cu 5.300 mii lei RON (53 miliarde lei vechi) din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, potrivit unei Hotarari aprobate miercuri. Suma este destinata inlaturarii efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in anul 2005. Vor fi platite facturile de materiale si produse achizitionate prin ANL in anul 2005 pentru construirea si reabilitarea caselor de locuit din zonele afectate de inundatiile produse in anul 2005.
De asemenea, o parte din bani va fi utilizata pentru construirea sau reabilitarea caselor de locuit din zonele calamitate, inclusiv pentru amenajarea terenurilor de constructii si a cailor de acces prin ANL.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.