Compania japoneza Asics a creat o pereche de bascheti adaptati conditiilor din spatiu. Baschetii au menirea sa ii ajute pe astronauti sa lupte impotriva atrofiei musculare care apare din cauza lipsei gravitatiei. "Intr-un mediu lipsit de gravitatie,
Compania japoneza Asics a creat o pereche de bascheti adaptati conditiilor din spatiu. Baschetii au menirea sa ii ajute pe astronauti sa lupte impotriva atrofiei musculare care apare din cauza lipsei gravitatiei. "Intr-un mediu lipsit de gravitatie, muschii se atrofiaza si astronautii trebuie sa se antreneze cu ajutorul unor aparate speciale pentru a combate acest fenomen", a declarat Takehiro Tagawa, directorul Departamentului de cercetare al companiei Asics si coordonator al proiectului. Primul model de bascheti spatiali este dotat cu calcai suplu, talpa flexibila si cu o perna de aer. Este usor curbat spre varf, la nivelul degetelor, pentru a facilita intinderea muschilor, iar degetul mare al piciorului sta separat de celelalte, astfel incat astronautii pot sta in picioare fara a face eforturi. Fiecare baschet cantareste 130 de grame. Firma Asics Corp., care colaboreaza cu Agentia nationala aerospatiala japoneza (JAXA), doreste sa-i ofere o pereche de bascheti speciali astronautului japonez Takao Doi, care va participa la o misiune americana pe ISS in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.