La numai o zi dupa ce a fost inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Nicole Ivan (foto) a fost scos ieri de tot din Fond, ministrul Vladescu cerandu-i demisia si din functia de director general.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a tinut ieri sa precizeze ca primul-ministru nu are nici o legatura cu acest fapt, el solicitand recent doar schimbarea Consiliului de Supraveghere. ""Primul-ministru a cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa schimbe Consiliul, astfel incat sa fie numite persoane cu experienta in supravegherea bancara. Dar primul-ministru nu are informatii legate de faptul ca i s-ar fi cerut lui Nicolae Ivan demisia din functia de director executiv si nu are nici o legatura cu acest fapt"", se spune in raspunsul Guvernului.
PRESIUNI. ""Ministrul Finantelor mi-a cerut sa demisionez si, ca sa nu mai fie probleme, am demisionat"", ne-a declarat Ivan, care ne-a precizat ca, daca nu i se cerea, nu pleca din Fond, pentru ca are incredere in acest proiect. Solicitarea demisiei lui Ivan, un profesionist respectat in mediul financiar, este una surprinzatoare, in conditiile in care ""buba de la Proprietatea"" era legata de fapt de unii membri ai Consiliului de Supraveghere, liberali cu acte in regula, precum consilierul premierului, Vlad Moisescu, sau Nicolae Rotileanu, consilierul ministrului Finantelor, schimbati in ajun. Surse liberale ne-au declarat ieri ca tensiunile dintre PD si PNL pe aceasta tema au fost rezolvate prin cooptarea in Fond a lui Nicolae Dinca, functionar in Primaria Capitalei.