Dupa o infrangere umilitoare a laburistilor in alegerile locale, insotita de un sondaj de opinie care arata ca sprijinul popular pentru acest partid este cel mai scazut din ultimii 14 ani, dar si dupa o remaniere cu parfum de gluma de 1 aprilie, prem
Dupa o infrangere umilitoare a laburistilor in alegerile locale, insotita de un sondaj de opinie care arata ca sprijinul popular pentru acest partid este cel mai scazut din ultimii 14 ani, dar si dupa o remaniere cu parfum de gluma de 1 aprilie, premierul britanic, Tony Blair (foto), pare sa fi ajuns la sfarsitul posibilitatilor, fiind nevoit sa puna in aplicare singura solutie ce ar mai putea salva sansele laburistilor la alegerile din 2009 sau 2010: demisia sa.
PROMISIUNI. In cadrul conferintei de presa lunare, premierul britanic a promis ca se va retrage de la guvernare cu suficient timp inainte pentru ca succesorul sau sa se poata acomoda inainte de alegerile legislative prevazute pentru 2009, cel tarziu 2010. Blair a refuzat totusi sa precizeze o data, amintind ca aceasta ""ar paraliza activitatea Guvernului si ar afecta tara"". Presa britanica, atat astepta si s-a si pornit pe facut speculatii pe marginea datei asteptatei demisii. Cotidianul conservator Daily Telegraph, ziarul economic Financial Times si The Guardian au apreciat ca Blair se va retrage in vara anului 2007, dupa zece ani de guvernare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.