Concursul Mondial de la Bruxelles este lider incontestabil in randul competitiilor dedicate vinurilor si bauturilor spirtoase. Anul acesta, Romania s-a intors cu doua medalii. Recent s-a incheiat cel mai mare concurs de vinuri - Mondialul Vin

Concursul Mondial de la Bruxelles este lider incontestabil in randul competitiilor dedicate vinurilor si bauturilor spirtoase. Anul acesta, Romania s-a intors cu doua medalii.

Recent s-a incheiat cel mai mare concurs de vinuri - Mondialul Vinurilor de la Bruxelles, organizat in acest an la Lisabona, Portugalia. La acest eveniment participa anual peste 5.000 de esantioane care sunt apreciate de aproximativ 200 de degustatori din 42 de tari. In editia din acest an, in juriu, din partea Romaniei, a participat Valentin Ceafalau, reprezentant al presei de vin, si Costache Gorgel de la Vincon Vrancea.
ISTORIC. Din 1994, de cand a fost creata aceasta competitie, Concursul Mondial
s-a impus ca un concurs de referinta in acest domeniu. Timp de trei zile se organizeaza degustari. Juriul este alcatuit din 32 de comisii (30 pentru vin si doua pentru pentru spirtoase) a cate sase degustatori, fiecaruia revenindu-i cate 50 de esantioane pentru degustare. Degustatorii au lucrat cate patru ore pe zi.
La concursul de vinuri au fost decernate trei tipuri de medalii: Marea medalie de aur, medalie de aur si medalie de argint, iar pentru bauturile spirtoase s-au oferit medalii de aur, argint, bronz. Conform regulamentelor internationale doar 30% din vinurile participante au fost premiate. In 2006 Romania a primit la acest concurs doua medalii. Comparativ, anul trecut ne-am intors de la Bruxelles cu sapte medalii de aur si argint.

MEDALII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.