""Se acorda doamnei Tatiana Stepa DIPLOMA DE EXCELENTA pentru eroismul neconditionat pe linia intai a muzicii folk si pentru tinerete-fara-batranete."" Cam asa a inceput joi seara Gala ""Om Bun"" de la Sala Palatului.

A fost doar una dintre cele zece diplome acordate de Jurnalul National prin intermediul lui Florian Pittis, maestrul de ceremonii. Diplomele au fost in numar de zece: noua de Excelenta si una de... ""incorporare in Armata Muzicii Folk"". Aceasta din urma a fost acordata lui Stefan Tivodor, profesorul de engleza care cantase pentru prima data in fata publicului vara trecuta la ""Folk You!"". Mai greu a fost cand Motu a trebuit sa-si acorde singur diploma. Pana la urma a reusit.
DEMONSTRATIE. Gala ""Om Bun"" a fost un concert-maraton care a tinut de joi pana vineri. Adica a inceput joi la ora 19:30 si s-a terminat vineri la ora unu. Sala Palatului a fost aproape plina. De multa, foarte multa vreme, folkul nu mai beneficiase de atata lume adunata la un loc (4.000 de spectatori). A fost o demonstratie de forta a valorii, dar si un act de justitie, de reasezare a folkului in drepturile lui.
Prezentatorul spectacolului, Ada Milea, n-a aflat ca e prezentator decat atunci cand a fost anuntata sa vina pe scena. Organizatorul Galei, Victor Socaciu, ii pregatise aceasta surpriza.
Profua€™ Stefan Tivodor a urcat pe scena descult, asa cum debutase. A cantat cu nodul in gat, sufocat de emotie, si cu chitara dezacordata.
Momentul Vasile Seicaru a fost printre cele mai tulburatoare. Inainte ca el sa-si inceapa recitalul, in culise a venit o femeie care i-a inmanat un dar. Era un plic pe care Seicaru l-a deschis emotionat, cu gesturi sperioase. A scos din el o esarfa, a privit-o cateva momente, apoi a pus-o in cutia chitarei... A facut-o cu o frenezie neobisnuita, ca si cand ar fi facut o ofranda... Femeia care ii adusese esarfa era mama sotiei lui, care a decedat anul trecut. Pentru ea, pentru sotia sa moarta a cantat Vasile Seicaru...
STANCULESCU, FARA OCHELARI! Doru Stanculescu n-a prea fost in voce. A avut in schimb ochelari de soare, pentru care si-a cerut scuze... Facuse o operatie la ochi si a promis salii ca de acum incolo va veni pe scena chiar si fara ochelari de vedere... Umor de folkist.
Un alt moment emotio-nant a fost recitalul Tatianei Stepa. Toate cantecele ei au sunat altfel, intens si penetrant, cu o voce care, parca, acum se elibera, ca o pasare fugita din colivie. Iar sala a cantat impreuna cu ea.

RESPECT. Tatiana Stepa a cantat dumnezeieste, iar sala a ingenuncheat in fata ei