Poloistul aradean Claudiu Grama a fost depistat pozitiv la un control inopinat efectuat de reprezentantii Agentiei Nationale Antidoping la inceputul acestei luni, acesta fiind al doilea caz din poloul romanesc in ultimele 12 luni, dupa ce anul trecut
Poloistul aradean Claudiu Grama a fost depistat pozitiv la un control inopinat efectuat de reprezentantii Agentiei Nationale Antidoping la inceputul acestei luni, acesta fiind al doilea caz din poloul romanesc in ultimele 12 luni, dupa ce anul trecut, portarul echipei Rapid-Intrarom, Dragos Boca, a fost suspendat pe o perioada de doi ani dupa ce a fost depistat la controlul antidoping efectuat la finala Superligii Nationale. Conform celor declarate de tanarul poloist aradean la audierile de la ANA, acesta ar fi utilizat niste picaturi care contineau nandrolon pentru a-si trata o afectiune virala la ochi, fara sa stie, insa, ca substanta respectiva se afla pe lista neagra a forului mondial de specialitate. Din pacate, Claudiu Grama, care este si component al lotului reprezentativ de juniori, risca o suspendare de pana la doi ani (n.n. - in cazul in care reprezentantii ANA nu-i acorda circumstante), deoarece "sportivul este raspunzator pentru substantele care circula in organismul sau". Interesant este, insa, faptul ca, dupa efectuarea testului antidoping, Claudiu Grama n-a mai evoluat pentru reprezentativa tricolora in turneul de pregatire din Bulgaria, motivul fiind de alta natura. "Dupa controlul de la inceputul lunii aprilie, Grama nu a mai fost la lot. Dar nu pentru ca am fi stiut de dopaj. Ci pentru ca, atunci cand am plecat in Bulgaria, la granita, oficialitatile vamale au constatat ca-i expirase de o luna pasaportul!", ne-a declarat antrenorul federal al FRP, Virgil Plesca. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.