Deputatul PSD Ion Stan a declarat ieri ca jocurile si luptele politice dintre Palatele Cotroceni si Victoria pericliteaza neutralitatea politica a serviciilor de informatii si afecteaza securitatea nationala. El l-a acuzat pe presedintele Traian Base
Deputatul PSD Ion Stan a declarat ieri ca jocurile si luptele politice dintre Palatele Cotroceni si Victoria pericliteaza neutralitatea politica a serviciilor de informatii si afecteaza securitatea nationala. El l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca se incapataneaza sa devina initiator al pachetului de legi care reglementeaza domeniul securitatii nationale, desi Constitutia si Legea privind organizarea si functionarea CSAT nu ii permit acest lucru. Stan l-a criticat si pe premierul Tariceanu, care se limiteaza la "declaratii timide, alambicate", neavand curajul "sa ia taurul de coarne" si sa spuna raspicat care este procedura de initiere si de legiferare a unor acte normative. In opinia sa, ceea ce lasa sa se inteleaga aceste acte normative prezentate este ca SRI, SIE si celelalte componente isi pierd autonomia, pentru ca ele nu mai sunt denumite autoritati autonome, ci autoritati operativ-informative si sunt incluse intr-un conglomerat de care dispune un singur om care vrea puterea absoluta. Acest lucru inseamna ca deja controlul parlamentar nu exista, ca un singur om vrea sa-si adjudece toate informatiile pe care aceste servicii le produc", a subliniat Stan. "Nu se precizeaza nimic legat de activitatile pe care le autorizeaza judecatorul. Cati dintre dumneavoastra stiti ca la ora actuala judecatorul autorizeaza interceptarea corespondentei, descinderi in incinte personale, localizarea dupa sistemul GPS, cercetare radio-electronica, alte activitati care nu au nici un corespondent in legile in vigoare din Romania?", a spus Stan. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.