Romania nu isi va atinge anul acesta obiectivele privitoare la cresterea economica si inflatie, dupa datele privitoare la tara noastra ce reies dintr-un raport publicat de Fondul Monetar International (FMI). Expertii FMI sustin ca desi leul s-a inta
Romania nu isi va atinge anul acesta obiectivele privitoare la cresterea economica si inflatie, dupa datele privitoare la tara noastra ce reies dintr-un raport publicat de Fondul Monetar International (FMI). Expertii FMI sustin ca desi leul s-a intarit, presiunile inflationiste au crescut. Din acest motiv, inflatia prognozata pentru anul in curs este de 7,9%, fata de 6%, cat a estimat Banca Nationala a Romaniei. Astfel, inflatia de cel mult 6% este un alt obiectiv al Guvernului care nu va fi atins potrivit aceluiasi raport. Acesta mai anunta, pentru anul in curs, o crestere economica de 5,2%, mai ridicata decat in 2005 (cand a fost de 4,1%), dar care se va mentine sub tinta autoritatilor de la Bucuresti, care preconiza o crestere de 6%. Toate aceste previziuni ale Fondului Monetar se bazeaza pe rezultatele economice ale tarii noastre inregistrate in primul trimestru al acestui an. In raport se arata ca cererea interna a depasit asteptarile, ca urmare a cresterii salariilor, a reducerii impozitelor si a cresterii numarului de credite. Romania este avertizata de FMI ca ar trebui sa limiteze cresterile salariale si sa se axeze mai mult pe imbunatatirea mediului de afaceri, pe cresterea gradului de privatizare si pe flexibilizarea pietei muncii. Sa speram ca in timpul ramas din acest an lucrurile vor merge mai bine si aceste previziuni vor ramane doar simple supozitii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.