Saisprezece persoane au fost inculpate pana in prezent de catre judecatorul de instructie Sylvania Verstreken, in cazul meciurilor trucate din Belgia, a anuntat ieri Parchetul federal belgian. Potrivit unui purtator de cuvant al Parchetului, Verstrek
Saisprezece persoane au fost inculpate pana in prezent de catre judecatorul de instructie Sylvania Verstreken, in cazul meciurilor trucate din Belgia, a anuntat ieri Parchetul federal belgian. Potrivit unui purtator de cuvant al Parchetului, Verstreken nu vrea sa dezvaluie sau sa confirme identitatea acestor 16 persoane, deoarece vor urma si alte inculpari. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele inculpate se numara fostii jucatori ai lui Lierse, Marius Mitu, Laurent Fassotte si Cliff Mardulier, precum si fostul antrenor al lui La Louviere, Gilbert Bodart. Doi agenti de jucatori, presedintele lui La Louvier, Filippo Gaone, si avocatul gruparii, Laurent Denis, figureaza, de asemenea, printre inculpati. In prezent, toate persoanele inculpate se afla in libertate. Ancheta judiciara demarata in Belgia in urma cu mai multe luni vizeaza cateva cluburi din campionatul Belgiei, prima si a doua liga, printre care Lierse si La Louviere. Acestea sunt suspectate ca ar fi trucat mai multe meciuri, sub indrumarea omului de afaceri Ye Zheyun. Mai multi jucatori, fosti fotbalisti sau antrenori ai lui Lierse au fost audiati de anchetatori si, potrivit presei belgiene, unii dintre ei, printre care si Marius Mitu, ar fi recunoscut implicarea in trucarea unor meciuri in sezonul trecut. Ca urmare a acestor informatii, Marius Mitu si un alt fost coechipier al sau de la Lierse, Laurent Delorge, au fost concediati de Anderlecht, unde au fost transferati in vara anului 2005. Dupa ce a fost concediat de Anderlecht, Mitu a semnat un contract cu Metalurg Donetk din Ucraina. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.