Gazprom va adauga, in curand in colectia proprietatilor sale mediatice si Komsomolskaya Pravda, cel mai citit ziar din Rusia. Cotidianul economic Vedomosti aminteste ca Gazprom-Media detine deja postul de televiziune NTV si ziarul Izvestia. Unele Can
Gazprom va adauga, in curand in colectia proprietatilor sale mediatice si Komsomolskaya Pravda, cel mai citit ziar din Rusia. Cotidianul economic Vedomosti aminteste ca Gazprom-Media detine deja postul de televiziune NTV si ziarul Izvestia. Unele Cancelarii occidentale au aperciat ca, sub administratia lui Vladimir Putin, libertatea presei ruse a fost diminuata in mod semnificativ, in conditiile in care tot mai multe institutii media au ajuns in mainile companiilor controlate de stat. Nici Gazprom-Media si nici Interros, holdingul financiar-bancar care detine Komsomolskaya Pravda, nu au facut comentarii referitoare la acordul de preluare a ziarului. "S-a ajuns la un acord, iar afacerea va fi incheiata imediat dupa ce Serviciul Federal Anti-Concurenta isi va da avizul pozitiv", a declarat, pentru Vedomosti, o sursa care este la curent cu tranzactia.Publicat in format tabloid, Komsomolskaya Pravda ajunge la 2,1 milioane de cititori in fiecare zi, potrivit studiilor efectuate de TNS Gallup Media. Vladimir Putin nu este criticat de acest ziar. Cu ceva timp in urma, Vedomosti a anuntat ca o divizie a Gazprom poarta negocieri in vederea achizitionarii cotidianului economic Kommersant. Ulterior, divizia media a Gazprom a dezmintit aceasta informatie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.