Un stadion de peste o suta de milioane de euro are gauri in acoperis.

Commerzbank-Arena, din Frankfurt, este unul dintre stadioanele care ne arata ca si nemtii gresesc, iar o uriasa investitie de 126 de milioane de euro nu asigura neap
Un stadion de peste o suta de milioane de euro are gauri in acoperis.

Commerzbank-Arena, din Frankfurt, este unul dintre stadioanele care ne arata ca si nemtii gresesc, iar o uriasa investitie de 126 de milioane de euro nu asigura neaparat si o garantie a calitatii. Anul trecut i-a fost rezervata onoarea de a fi gazda finalei Cupei Confederatiilor, dar si-a intimpinat oaspetii, Argentina si Brazilia, cu puhoaie de apa. Era furtuna, iar un colt al copertinei a cedat chiar in timpul meciului si apa a inceput sa curga cu putere, in jeturi, peste spectatori si o parte a terenului. Motivul invocat de constructori a fost ca prelata acoperisului a fost insuficient intinsa, dar problema a reaparut la un meci de campionat, motorul ce actioneaza copertina blocindu-se la jumatatea traseului.

Cu aceste grele probleme deasupra capului, aici vor juca la CM 2006 protagonistele unui sfert de finala, iar alte opt nationale incearca sa treaca de grupe: Anglia - Paraguay (gr. B), Coreea de Sud - Togo (gr. G), Portugalia - Iran (gr. D) si Olanda - Argentina (gr. C).

In plan istoric, stadionul a fost teatrul semifinalei R.F. Germania - Polonia (1-0), la Campionatul Mondial din 1974, si al meciului de box dintre Muhammad Ali, detinatorul titlului greilor, si campionul european german Karl Mildenberger, in 1966.

Huliganii vor fi amprentati

Autoritatile din Berlin si cele ale landului Saxonia Inferioara intentioneaza sa amprenteze huliganii, procedeu care era rezervat inainte numai criminalilor si autorilor de delicte sexuale. Presedintele Comitetului de organizare a CM 2006, Franz Beckenbauer, a afirmat ca Germania ar trebui sa se califice cel putin pentru sferturile de finala ale competitiei. Dupa experienta de la Euro 2000, Belgia si Olanda ar vrea sa organizeze impreuna CM 2018 Ronaldinho este convins ca Brazilia isi va trece in palmares cea de-a sasea Cupa Mondiala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.