Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, in urma cu doua zile, recursul familiei Sturdza in dosarul privind revendicarea unui imobil ocupat de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si au dispus trimiterea cauzei spre rejudeca
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, in urma cu doua zile, recursul familiei Sturdza in dosarul privind revendicarea unui imobil ocupat de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si au dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, a fost casata decizia Curtii de Apel Bucuresti care stabilea ca imobilul revendicat de familia Sturdza nu poate fi restituit deoarece face parte din domeniul public. In urma cu doua zile, in sustinerea recursului sau, Serban Dimitrie Sturdza a sustinut ca imobilul pe care il revendica si care este ocupat in prezent de Serviciul de Informatii Externe (SIE) poate fi restituit in natura, potrivit ultimelor modificari legislative in domeniu. De asemenea, avocatul acestuia a explicat ca ultimele modificari inlatura exceptia imposibilitatii restituirii imobilelor trecute in domeniul public, in conditiile in care acestea sunt preluate abuziv.
La iesirea din sala de judecata, inainte de pronuntare, Sturdza a declarat presei ca nu este de acord cu despagubirea de 117 miliarde de lei vechi (aproximativ trei milioane de euro) oferita de SIE, deoarece imobilul valoreaza de sase - sapte ori mai mult, fiind estimat la aproximativ 18 milioane de euro. In plus, aparatorul lui Sturdza a declarat ca valoarea despagubirii nu a fost stabilita printr-o expertiza, ci doar printr-o evaluare estimativa.
Actiunea pentru recuperarea imobilului situat pe Bulevardul Ion Mihalache, numarul 30, din Sectorul 1 al Capitalei, a fost introdusa in instanta in urma cu sase ani, de Serban Dimitrie Sturdza, atat in nume propriu, cat si in calitate de reprezentant al tatalui sau, Ion Mihail Sturdza. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.