"M-ar multumi o victorie fara sa primim gol. 1-0 ar fi un scor excelent pentru un asemenea meci", spunea Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, inaintea meciului cu Middlesbrough.
Aseara, pe fostul "23", jucatorii sai i-au indeplinit profetia. Stea
"M-ar multumi o victorie fara sa primim gol. 1-0 ar fi un scor excelent pentru un asemenea meci", spunea Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, inaintea meciului cu Middlesbrough.
Aseara, pe fostul "23", jucatorii sai i-au indeplinit profetia. Steaua a trecut cu 1-0 de "Boro" si ramane cu sanse mari pentru calificarea in finala de pe 10 mai, de la Eindhoven. Dica a marcat singurul gol al unui meci in care Middlesbrough a impresionat doar in debutul sau si in finalul primei reprize. Era minutul 30 (nici o ocazie de gol pana in acel moment), cand Ogararu a aruncat de la margine, Radoi a prelungit si Dica, din careu, cu spatele la poarta, a facut o pirueta si a gasit culoarul perfect pentru un sut la vinclu. Un gol venit aproape din nimic, dar care n-a avut si darul sa le dea stelistilor puterea de a forta. "Boro" a replicat si a avut doua ocazii, mai intai cand Ogararu a respins cu capul in transversala lui Carlos, apoi la un sut surprinzator al lui Morrison, cand portughezul a intervenit excelent.
Steaua a jucat mult mai bine in repriza secunda, cand "Boro" a dat semne clare de oboseala si de slabiciune. Dica l-a luat la tinta pe Schwarzer, de la 10 metri, intr-o faza la care a ramas singur cu portarul dupa o gafa a lui Bates. Goian a avut si el o sansa uriasa, dupa o alta gafa, de data aceasta a portarului australian, care a scapat mingea dupa o ciocnire cu un coechipier, dar ex-bacauanul a fost blocat in ultimul moment. Steaua a mai trecut pe langa gol si la incursiunea lui P. Marin, care dupa un un-doi cu Dica s-a trezit singur cu Schwarzer, in unghi ce-i drept, dar a sutat defectuos, pe langa poarta.
Contrar cursului jocului, Middlesbrough putea da lovitura la Bucuresti in final, cand Carlos a scapat mingea la un sut deviat al lui Maccarone, insa excentricul portar din Ghencea a revenit si a prins balonul. Finalul a prins totusi doua echipe multumite cu scorul de pe tabela de marcaj. Steaua n-a mai riscat nimic, iar Middlesbrough astepta deja returul de pe "Riverside". (MIG)
Cosmin Olaroiu: "Scor bun, dar puteam mai mult!"
McClaren: "Un 0-2 ar fi fost fatal, dar la 0-1 avem sanse sa ne calificam"
Cosmin Olaroiu, antrenorul Stelei, a declarat dupa meciul de aseara ca este multumit de rezultat, dar ca ramane cu amaraciunea ca echipa sa putea sa castige la o diferenta mai clara de scor. "Meritam sa mai inscriem macar o data, pentru ca in repriza a doua am avut patru-cinci ocazii. Totusi, este bine ca am castigat, fara sa primim gol pe teren propriu. Am intalnit o echipa puternica, bine organizata, care nu ne-a lasat spatii prea multe. Am jucat insa bine, iar baietii au fost extraordinari. Am reusit sa multumim si acesti suporteri minunati, mai ales ca vin sarbatorile de Paste", a spus Olaroiu. La randul sau, capitanul echipei din Ghencea, Mirel Radoi, a spus ca rezultatul este unul foarte bun. "A fost ultimul nostru meci in fata suporterilor proprii in acest sezon al cupelor europene si sunt fericit ca am castigat. Mai avem de jucat returul si mergem in Anglia sa ne calificam. Am ratat mult, mai puteam marca, insa este bun si acest 1-0. Despre arbitraj nu pot spune nimic, pentru ca am avut in acest sezon european arbitraje foarte bune", a declarat Radoi. Steve McClaren, antrenorul lui "Boro", a spus ca echipa sa va juca altceva la retur. "Nu este un scor rau, putem sa ne calificam acasa. Va fi o alta atmosfera, iar noi vom evolua in alt registru. Steaua a presat in repriza a doua si putea sa mai marcheze, asa ca acest scor este bun", a spus McClaren. "Steaua este mult mai puternica decat Middlesbrough! Mergem la ei sa castigam, iar eu voi face cumparaturi", a spus Gigi Becali, finantatorul Stelei, care s-a tachinat cu Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. "El este deja roman, tine cu Steaua", a spus Gigi Becali. "Cred ca Middlesbrough va castiga in retur", a spus Quayle, insa boss-ul din Ghencea a replicat: "Da, cu 2-1, si se califica Steaua!". Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a comentat si el partida de aseara. "Pacat de acele ratari din repriza a doua! Steaua are insa, dupa acest rezultat, sanse foarte mari de a juca finala", a spus Piturca. Si fostul international italian Fabrizio Ravanelli, fost jucator al lui "Boro", a fost de parere ca Steaua a fost echipa mai buna. "Middlesbourgh m-a dezamagit. Steaua a jucat mai bine, iar jucatori ca Radoi si Nicolita m-au impresionat", a spus Ravanelli. (B.G.)
Eriksson a fost pe "National"
Selectionerul Angliei, Sven Goran Eriksson, a asistat aseara la meciul Steaua - Middlesbrough, declarand ca a venit la Bucuresti pentru a urmari cativa jucatori susceptibili de convocare in vederea CM din Germania. Eriksson a sosit in dimineata partidei si s-a cazat la "Marriott". Eriksson a declarat inainte de meci ca il admira pe capitanul stelist Mirel Radoi. "Imi place de Radoi, este un jucator foarte bun. Nu am venit sa vizitez Romania, ci sa vad meciul. Nu stiu cine se va califica", a afirmat Eriksson, care i-a amintit, ca fotbalisti romani de valoare, pe Chivu, Mutu si Hagi. Eriksson, care a anuntat ca va demisiona dupa CM, ar putea fi inlocuit la carma selectionatei Albionului chiar de Steve McClaren, antrenorul lui Middlesbrough. (B.G.)
STEAUA - MIDDLESBROUGH 1-0 (1-0)
A marcat: N. DICA (30)
Stadion: "National"; spectatori: 50.000.
STEAUA: Carlos - Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Radoi (c), Paraschiv (87 Lovin), Bostina - Oprita (89 A. Cristea), N. Dica. Antrenor: C. Olaroiu. Rezerve nefolosite: Cernea - D. Balan, Cristocea, Nesu, E. Baciu.
MIDDLESBROUGH: Schwarzer - Parnaby, Ehiogu (c), Bates, Queudrue - Morrison (70 Parlour), Boateng, Rochemback, Downing - Yakubu (70 Maccarone), Hasselbaink. Antrenor: S. McClaren. Rezerve nefolosite: Jones - Christie, Doriva, Wheater, A. Taylor.
Cartonase galbene: N. Dica (30), Paraschiv (33), D. Goian (38), Nicolita (41), P. Marin (89) / Schwarzer (75), Parlour (90).
Au arbitrat: A. Hamer - F. Crelo (ambii din Luxemburg), J.-Ph. Izzo (Franta); rezerva: St. Lannoy (Franta).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.