Raportul pe care Comisia prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste il va elabora va deveni document oficial al statului roman, a declarat presedintele Traian Basescu. El le-a spus membrilor comisiei prezenti la Cotroceni ca le va oferi spriji
Raportul pe care Comisia prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste il va elabora va deveni document oficial al statului roman, a declarat presedintele Traian Basescu. El le-a spus membrilor comisiei prezenti la Cotroceni ca le va oferi sprijin pentru acces la orice document referitor la perioada comunista, aflat in orice arhiva a statului, astfel incat raportul final sa fie un document riguros si coerent, pe baza caruia sa poata condamna cei 50 de ani de comunism. "Astept un raport coerent, riguros care sa-mi dea posibilitatea ca, in mod oficial, sa condamn epoca celor 50 de ani de comunism", a spus Basescu. Istoricul Vladimir Tismaneanu a declarat, joi, la intrunirea de la Palatul Cotroceni, ca raportul va fi inaintat presedintelui Romaniei in luna noiembrie a acestui an. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.