Sala Sporturilor din Sibiu a gazduit timp de doua zile turneul final de baschet masculin al Cupei Romaniei, intrecere adjudecata, cum era de asteptat, de detinatoarea eventului national, CSU Asesoft Ploiesti, care a dispus in finala competitiei KO de
Sala Sporturilor din Sibiu a gazduit timp de doua zile turneul final de baschet masculin al Cupei Romaniei, intrecere adjudecata, cum era de asteptat, de detinatoarea eventului national, CSU Asesoft Ploiesti, care a dispus in finala competitiei KO de Poli Mobitelco Cluj, cu scorul de 78-74. Dornici sa recucereasca trofeul dupa mai bine de un deceniu, ardelenii si-au adus aminte ca sunt singurii care au trecut in actualul sezon divizionar de adversarii de miercuri seara si au oferit o replica puternica celei mai valoroase echipe din baschetul romanesc, laureata in urma cu numai un an in FIBA Europe Cup. A fost suficient, insa, ca starul Catalin Burlacu (foto stanga), desemnat MVP-ul intalnirii cu 26 de puncte, si sarbul Sasa Ocokolic (18 p) sa dea drumul la spectacol si sa anihileze intentia rivalilor din Cluj. Iar dupa 40 de minute de joc tacticizat, in care antrenorii sarbi ai celor doua formatii au reusit sa treaca examenele mai ales la capitolul defensiva, CSU Asesoft Ploiesti a intrat pentru a treia oara consecutiv in posesia mult ravnitului trofeu, spre bucuria celor cateva sute de fani ai campionilor, care au aclamat la scena deschisa noua reusita a gruparii pregatite de Mladen Jojic. De altfel, dupa un debut mai slab, cand le-au permis clujenilor sa termine prima repriza in avantaj, scor 30-26, gratie mai ales evolutiilor sarbilor Krstanovici si Mijuskovici (cate 15 p), ploiestenii au revenit la carma jocului si au condus ostlitatile pe toata durata celorlalte 30 de minute, diferenta din final fiind micsorata de reusita de trei puncte a "veteranului" Bruno Rosnavscky, care a marcat de la 8 metri chiar in ultima secunda de joc.
In finala mica, Dinamo-Erbasu a razbunat ratarea calificarii in finala si a dispus de CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 98-86, la capatul unui meci tensionat, in care elevii antrenorului Dan Berceanu au reusit sa echilibreze situatia dupa un debut nefast si au obtinut locul al treilea cu largul concurs al sarbului Miljan Marijanovic, declarat si MVP-ul partidei cu 32 de puncte, care si-a adus aminte dupa mai multe evolutii modeste ca a fost in urma cu trei sezoane cel mai valoros jucator din Divizia A.
Svetlana Dragusin, MVP-ul "All Star Game"
Desfasurat intr-un anonimat alarmant, in tribunele Salii Rapid adunandu-se doar cate sute de spectatori, printre care s-a aflat si consilierul de stat pe probleme de sport, Octavian Belu, "Meciul Stelelor" din baschetul feminin a fost castigat de echipa jucatoarelor autohtone, elevele antrenorilor Tanase si Bocaniala invingand selectionata stranierelor, cu scorul de 79-72. La capatul unei intalniri echilibrate, in care cele mai valoroase baschetbaliste din Divizia A au oferit celor prezenti un spectacol de calitate, FR Baschet a oferit distinctii tuturor celor care s-au remarcat: "veterana" Svetlana Simion a fost desemnata MVP-ul partidei, Anemarie Parau a primit premiul pentru cea mai buna marcatoare, Alexandra Cutas a castigat concursul de aruncari de 3 puncte, cu noua reusite din zece, iar titlul de Miss "All Star Game 2006" i-a revenit Alexandrei Uiuiu. De la straniere am remarcat evolutiile jucatoarelor Stokici (16), Yaroska (13) si Bradford (10). Sa mai mentionam ca, in deschiderea marelui meci a avut loc si o partida demonstrativa intre doua echipe formate din jucatori cu dizabilitati, castigata de "Motivation", de la Asociatia Persoanelor cu Handicap Ilfov, cu scorul de 17-0, in fata Sporting Club Galati. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.