Ministerul Culturii si Cultelor si-a dat avizul pentru cortul multifunctional in valoare de doua milioane de euro, in ciuda criticilor aduse de arhitecti si reprezentanti ai societatii civile din Sibiu. Prin Avizul nr. 45/Z/21. 02.2006, eliberat

Ministerul Culturii si Cultelor si-a dat avizul pentru cortul multifunctional in valoare de doua milioane de euro, in ciuda criticilor aduse de arhitecti si reprezentanti ai societatii civile din Sibiu.

Prin Avizul nr. 45/Z/21. 02.2006, eliberat de minister la 28.03.2006, autoritatile locale au liber la constructia unui cort pavilion multifunctional si a unor corturi platforme cu titlu provizoriu in valoare de doua milioane de euro. Mai mult, Ministerul Culturii a avizat si reconstruirea ""Turnului Cisnadiei"" pe vechiul amplasament, dar cu materiale moderne (sticla-metal) si realizarea unui parcaj subteran. Aceasta, desi o seama de arhitecti si istorici si-a manifestat dezaprobarea fata de acest proiect, sustinand ca nu se respecta reglementarile in vigoare, ca este supraevaluat si ca nu a primit avizele stabilite de lege pentru a fi transpuse in realitate.
PARAFA. ""Se practica in mod intentionat evitarea autoritatilor locale si sunt presiuni uriase in plan local. Este motivul pentru care avizele negative de la Sibiu sunt rasturnate la Bucuresti, unde orice proiect primeste aviz favorabil in ciuda contestatiilor formulate in temeiul legii"", sustin reprezentanti ai Inspectoratului Pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Sibiu. Ca si in cazul altor avize eliberate de MCC, acesta este semnat cu apostila in locul ministrului Adrian Iorgulescu, de aceasta data de secretarul de stat Virgil Nitulescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.