Fostul ministru al Justitiei Gavril Iosif Chiuzbaian a atacat ieri cererea Monicai Macovei de verificare a activitatii predecesorilor sai.
El a catalogat gestul actualului ministru ca pe o ""vanatoare de vrajitoare"" si a sustinut ca va cere
Fostul ministru al Justitiei Gavril Iosif Chiuzbaian a atacat ieri cererea Monicai Macovei de verificare a activitatii predecesorilor sai.
El a catalogat gestul actualului ministru ca pe o ""vanatoare de vrajitoare"" si a sustinut ca va cere sanctionarea acesteia si va arata Uniunii Europene ""adevarata fata a reformei sistemului judiciar"" daca aceasta campanie de defaimare a sa va continua. Replica lui Chiuzbaian vine la sase zile dupa ce Macovei a cerut procurorului general sa se cerceteze modalitatea in care predecesorii sai ori secretarii lor de stat au semnat mai multe ordine de numire in functia de notar public. Fostul ministru aminteste ca razboiul a inceput anul trecut, cand Macovei a cerut in instanta de contencios-administrativ revocarea ordinului prin care Chiuzbaian si alti fosti demnitari au fost numiti notari. Unele procese au fost deja pierdute de minister, iar altele sunt in curs. Cel cu privire la Chiuzbaian s-a incheiat chiar de la primul termen, sustine fostul ministru: ""Macovei si-a retras contestatia formulata impotriva mea, omitand de data aceasta sa mai informeze presa"". Potrivit lui Chiuzbaian, dupa acest esec, ""Macovei incearca acum, prin presiuni politice, sa obtina prin sprijinul procurorilor ceea ce nu a putut sa realizeze pe calea contenciosului-administrativ"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.