Regizor
Scenarist Marele Premiu al juriului la Festivalul International al Filmului de Scurt metraj de la Venetia, 2004. Premiul pentru debut in film romanesc TIFF, Cluj, 2004. Tanarul regizor Constantin Popescu a fost premiat de Cent
Regizor
Scenarist Marele Premiu al juriului la Festivalul International al Filmului de Scurt metraj de la Venetia, 2004. Premiul pentru debut in film romanesc TIFF, Cluj, 2004. Tanarul regizor Constantin Popescu a fost premiat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) pentru scurtmetrajul ""Canton"", film produs in 2005. Productia descrie viata unui cantonier si a ajutorului acestuia intr-un canton iesit din circuitul feroviar. Departe de lume, zilele trec la fel pentru cei doi. Pe acolo mai trece doar ceferistul, care le aduce ziarul. Intr-o noapte insa, un strain are un accident de masina nu departe de canton, pe plaja. Aceasta intamplare va schimba viata celor doi. Scurtmetrajul ""Canton"" a fost premiat pentru ""densitatea si siguranta stilistica, argumente ale unei viitoare cariere de cursa lunga"". Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 13 aprilie la sediul CNC. Juriul care a hotarat premierea filmului a fost compus din Cristina Corciovescu, Andrei Cretulescu, Dana Duma, Magda Mihailescu si Eugenia Voda. Pentru premiul obtinut si pentru a incuraja un tanar talent in cinematografia romaneasca, Jurnalul National il declara pe Constantin Popescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.