Episcop de Giurgiu
Varsta: 36 de ani 1996: A fost numit staret al Schitului Darvari din Bucuresti 2000: A fost ales de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, Episcop vicar
Episcop de Giurgiu
Varsta: 36 de ani 1996: A fost numit staret al Schitului Darvari din Bucuresti 2000: A fost ales de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la propunerea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, Episcop vicar patriarhal Prea Sfintitul Dr. Ambrozie Meleaca a fost intronizat ieri Episcop de Giurgiu. Ceremonia a avut loc la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu, in cadrul slujbei Sfintei Liturghii. Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a oficiat intronizarea noului episcop, inconjurat de ierarhi ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa citirea Sfintei Evanghelii a avut loc inmanarea carjei de pastorire a Episcopiei Giurgiului si, tot atunci, s-a citit gramata patriarhala si decretul de recunoastere din partea presedintiei Romaniei. La finalul momentului de intronizare, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a rostit un cuvant de invatatura adecvat momentului. Prea Sfintitul Parinte Dr. Ambrozie Meleaca a fost ales in scaunul de Episcop al Giurgiului de Colegiul Electoral Bisericesc in ziua de 8 februarie a acestui an. Pentru ca va avea grija de sufletele credinciosilor din eparhia Giurgiului, Jurnalul National il declara pe Prea Sfintitul Dr. Ambrozie Meleaca ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.