Astazi si maine, iubitorii de balet au parte de un regal artistic deosebit oferit de ""Ballet Flamenco de Madrid"" si ""Espana Baila Flamenco"", cele mai bune companii de gen din lume. Doua seri magice, doua spectacole de exceptie vor umple inimi

Astazi si maine, iubitorii de balet au parte de un regal artistic deosebit oferit de ""Ballet Flamenco de Madrid"" si ""Espana Baila Flamenco"", cele mai bune companii de gen din lume.

Doua seri magice, doua spectacole de exceptie vor umple inimile cu trairi intense. In aceasta seara va avea loc spectacolul ""The power of
feeling"", oferit de 24 de artisti, considerat fiind de criticii de specialitate ""Riverdance a la española"", urmand ca a doua zi sa asistam la o interpretare inedita a operei Carmen, in stil flamenco a celebrei opere de Georges Bizet. Un spectacol ce a fost purtat in triumf pe toate meridianele globului. Reprezentatia va fi sustinuta de 26 de artisi, in doua acte si 13 scene. Coregrafia ambelor spectacole poarta semnatura lui Paco Mora, unul dintre cei mai prolifici coregrafi si dansatori de flamenco din lume. Pe Paco Mora am putut sa il urmarim si in filme ce au rulat pe ecranele noastre: ""Don Juan"" (1999), de Jacques Weber, si ""Salom..."" (2002), de Carlos Saura. Pretul biletelor variaza astfel: pentru Espana - The Power of feeling: 100 RON (Cat. VIP), 80 RON (Cat. 1), 60 RON (Cat. 2), 40 RON (Cat. 3), 30 RON(Cat. 4), iar pentru Carmen de Bizet: 120 RON (Cat. VIP), 90 RON (Cat. 1), 70 RON (Cat. 2), 50 RON (Cat. 3), 40 RON (Cat. 4).
DANSATOARE DE LEGENDA. Impreuna cu artistii interpreti ale celor doua spectacole, se va afla in Romania cea mai buna coregrafa si regizoare de spectacole de flamenco din lume. Este vorba de Sara Lezana, o figura emblematica pentru dansul flamenco si pentru cinematografia spaniola. Nascuta in 1948, Sara Lezana
s-a afirmat in anii a€™60, perioada in care dansul flamenco a devenit popular in intreaga lume, in special prin productiile cinematografice spaniole. Cel mai cunoscut film in care a jucat Sara Lezana este ""Los Tarantos"" (nominalizat la Oscar in 1963), film in care ea a dat replica coregrafica unei dansatoare de legenda, Carmen Amaya, si care a fost asemanat cu celebrul ""West Side Story"". Sara Lezana a interpretat si rolul principal din ""La Carmen"", opera transpusa pe marele ecran de celebrul regizor spaniol Julio Diamante.
TURNEU. Compania Espagna Baila Flamenco a pornit in turneu mondial cu spectacolele ""The Power of Feeling"" si ""Carmen"" acum doi ani. Celebrul ansamblu de balet, varianta spaniola a ""Ciocarliei"" noastre, si-a dus ""puterea sentimentelor"" in China, Australia, Japonia, Brazilia si chiar Statele Unite ale Americii. Sub indrumarea lui Antonio Amaya si a lui Jos... Hernández, grupul, format din 20 de dansatori, interpreteaza stiluri variate de dans, de la tangou, alegrias si martinete pana la dansuri flamenco ale unor autori de renume international. Muzica este asigurata de un grup de cinci instrumentalisti si cantareti, care dau o nota aparte show-ului.

STILURI TRADITIONALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.