Ticu Dumitrescu si Corneliu Turianu au decis ieri sa incheie circul de la CNSAS. Turianu a demisionat de la sefia Colegiului, Ticu Dumitrescu nu a mai candidat, iar presedinte a fost ales Claudiu Secasiu. Conflictul izbucnit dupa alegerea lui Corn

Ticu Dumitrescu si Corneliu Turianu au decis ieri sa incheie circul de la CNSAS. Turianu a demisionat de la sefia Colegiului, Ticu Dumitrescu nu a mai candidat, iar presedinte a fost ales Claudiu Secasiu.

Conflictul izbucnit dupa alegerea lui Corneliu Turianu in fruntea CNSAS a luat sfarsit ieri dupa ce Ticu Dumitrescu a incetat sa mai revendice sefia institutiei. Dupa o saptamana in care asociatii civice si angajati CNSAS au protestat in fata institutiei pentru Ticu Dumitrescu, acesta a renuntat la functie pentru a nu fi acuzat ca se agata cu dintii de ea. Conditia pe care a pus-o a fost insa ca nici Turianu sa nu o pastreze. Acesta si-a dat demisia, iar membrii Colegiului
l-au ales pe Claudiu Secasiu presedinte. Intrebat de ce nu a renuntat mai devreme la functie si daca tot acest ""razboi"" a fost de fapt impotriva fostului sau coleg din PNTCD Corneliu Turianu, Constantin Ticu Dumitrescu a calificat intrebarea drept ""fara rost"".
MEDIATOR. Solutia de pace s-a decis in prezenta presedintelui Traian Basescu. Acesta a sosit la CNSAS la ora 11:00, fiind primit cu un val de huiduieli. Basescu a facut ochii mari, doar e obisnuit cu manifestari de simpatie din partea populatiei. In locul lor, ""Huaaaaa"" si niste ""Jos securistii"", ""Jos comunistii"", ""Coposu, intoarce-te, in tara e PCR!"", ""Pacat, pacat de sangele varsat"". Basescu intra in CNSAS cu privirea in pamant si cu Turianu alaturi.
BLONDA SI CIORBA. Grupul protestatarilor continua scandarile. Sunt un nucleu mic, de vreo sapte tineri, studenti la istorie, autointitulati Militia Spirituala. Plictisiti la un moment dat, isi fac fotografii cu o caricatura a lui Basescu si striga ""Colorata, maine-i gataaaa"". Si cand si acest moment se demodeaza, Basescu este invitat sa coboare din CNSAS ca i-a venit ""blonda cu ciorba de la Golden Blitz"". In jurul acestor tineri, inca vreo 20-30 de persoane, membri ai Pro Democratia, ai Academiei Catavencu, ai LADO, cateva figuri cunoscute precum Lucia Hossu Longin, Liviu Mihaiu sau Doru Braia.
DELIBERARI. Cand Mircea Dinescu isi face aparitia pe scarile imobilului si anunta ca noul presedinte este Claudiu Secasiu, grupul isi reia scandarile ""Ticu, Ticu, noi votam cu Ticu!"". Traian Basescu paraseste si el cladirea fara sa faca declaratii. Claudiu Secasiu citeste procesul-verbal al sedintei: opt voturi pentru, doua impotriva, conducerea va fi prin rotatie, o data la sase luni. Precizeaza ca Traian Basescu ar fi promis membrilor Colegiului ca va milita in CSAT pentru predarea tuturor documentelor, inclusiv a evidentelor, cartogramelor, catre CNSAS. Constantin Ticu Dumitrescu da asigurari ca el a adus pacea, si nu presedintele Traian Basescu.

ATAC LA TARICEANU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.