A 15-a prelegere pe care o va tine pictorul Sorin Dumitrescu in cadrul cursurilor publice de masterat poarta titlul "Pragul". O prelegere insolita despre spatiul icoanei, care incearca sa descrie cum arata unicul topos unde omul il poate intalni pe D
A 15-a prelegere pe care o va tine pictorul Sorin Dumitrescu in cadrul cursurilor publice de masterat poarta titlul "Pragul". O prelegere insolita despre spatiul icoanei, care incearca sa descrie cum arata unicul topos unde omul il poate intalni pe Dumnezeu fata catre Fata. Polemic, cat ingaduie discernamantul spiritual, discursul divulga natura amagitoare a poncifelor iluzionismului geometric: perspectiva inversa si lineara. Acestora le substitue pragul, ca paradigma spatiala a pe-trecerii Sfintelor Pasti. Conferinta va avea loc luni, 3.04.2006, incepand cu orele 15.00 in Sala Frescelor/amfiteatru a Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu", intrarea pe usa principala din strada Biserica Enei. Prelegerea va fi insotita de o documentatie vizuala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.