Candice Dragota, vicepresedintele Asociatiei Felina Sofisticat, ne-a vorbit despre cea mai mare iubire a ei: pisicile. Viata este mult mai frumoasa alaturi de animale, iar pisicile sunt animalele ideale pentru omul din ziua de astazi. Pisicii i
Candice Dragota, vicepresedintele Asociatiei Felina Sofisticat, ne-a vorbit despre cea mai mare iubire a ei: pisicile.


Viata este mult mai frumoasa alaturi de animale, iar pisicile sunt animalele ideale pentru omul din ziua de astazi. Pisicii ii place singuratatea, ne tolereaza, nu noi suntem stapanii pisicii, ci ea este stapana noastra. ""Prin ""90 m-am indragostit de o reclama la mancarea pentru pisici pe care am vazut-o in Germania. Acolo arata un British albastru, gri albastrui. In Romania, atunci nu exista nici o pisica British. Am adus-o eu in 2000 cand am cumparat-o din Ungaria. Toti erau indragostiti de ea si voiau pui. Eu nu aveam de unde sa le dau, intrucat nu aveam mascul. In anul urmator am adus unul, asa ca acum am sapte pisici. Totul a pornit de la o pasiune si a ajuns la o afacere profitabila chiar. Asociatia noastra cuprinde crescatorii si iubitori de pisici. Ne dorim ca si in Romania sa fie precum in celelalte tari. Sa avem o asociatie unde oamenii pot deveni proprietari, apoi sa devina crescatori, sa mearga la concursuri. Noi suntem o gasca de pisicari.
MADE IN ROMANIA. Prietena mea cea mai buna, cetatean englez si presedinta asociatiei in acelasi timp, Beverly Elian, nu numai ca a optat sa traiasca in Romania, dar a infiat un baietel roman. La Expozitia Mondiala Felina din acest an, care s-a desfasurat la Biala, in Italia, unul dintre castigatorii titlului suprem de World Winner a fost un pui de pisica, rasa Cornish Rex, provenit din felisa dnei Elian, intitulata sugestiv MADE IN ROMANIA. Vrem ca romanii sa constientizeze faptul ca, daca vrei o pisica de rasa, nu trebuie sa te duci sa o cumperi din Bucur Obor. Sa oprim traficul de animale, vin animale din Chisinau, din Ucraina, vin bolnave, sunt in pet-shopuri, oamenii le cumpara si in doua, trei luni mor. Oamenii trebuie educati, trebuie sa mearga la un crescator care iti da pedigree, un carnet ca animalul este vaccinat, deparazitat, cu microcip. Mi-as fi dorit sa fiu pisica, da. Pisica presupune intotdeauna alint, rasfat, bucurie, fericire. Daca as fi fost pisica, m-as fi definit usor. Dornica de a fi in centrul atentiei, admirata si iubita de toata lumea. Asta cred ca este definitia pisicii. Din mai anul trecut existam. Suntem sub patronajul Fife. Noi suntem singurul club acreditat sa emita pedigree-uri, am intrat in UE deja. Cel mai mare obiectiv pe care il avem acum in vedere este organizarea primei Expozitii Feline Internationale FIFe, care are loc sambata si duminica la Sala Palatului din Bucuresti.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.