A fost spectacol joi seara in Giulesti la meciul istoric dintre Rapid si Steaua, primul intre doua echipe romanesti in cupele europene. S-a jucat intr-un ritm extraordinar, cu o ambitie iesita din comun si cu o determinare totala, iar din aceste atri
A fost spectacol joi seara in Giulesti la meciul istoric dintre Rapid si Steaua, primul intre doua echipe romanesti in cupele europene. S-a jucat intr-un ritm extraordinar, cu o ambitie iesita din comun si cu o determinare totala, iar din aceste atribute atipice pentru fotbalul romanesc au iesit si greseli, la doua dintre ele marcandu-se golurile intalnirii.
Faptul ca a fost o atmosfera fantastica in tribune, fanii intelegand perfect ca este timpul pentru sarbatoare, ne-a adus un spectacol deosebit, pe care l-am vrea repetat si joia viitoare, pe "Lia Manoliu", cand se va decide echipa care merge in semifinale. Majoritatea specialistilor opinau ca va fi un meci inchis, intre doua echipe conduse de antrenori care sunt fani ai fotbalului italian. Steaua a deschis repede si neasteptat scorul, iar asta a modificat total datele partidei. Olaroiu a facut doua miscari inspirate la alcatuirea echipei sale de start: l-a trimis pe Banel pe stanga, post din care fotbalistul a marcat de doua ori la Sevilla si o data cu Poli Timisoara duminica, si l-a titularizat pe Oprita pe partea dreapta. Cei doi au conlucrat perfect la golul ros-albastrilor din debutul partidei. In plus, Banel a avut un rol tactic deosebit, fiindca l-a tinut pe Badoi extrem de ocupat in defensiva, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Rapidul a ajuns atat de greu la poarta lui Carlos. De altfel, Steaua a castigat net duelul de la centrul terenului, acolo unde Paraschiv si Radoi i-au inghesuit spre propriul careu pe Emil Dica si pe Romeo Stancu, nici unul dintre ei nereusind in prima repriza sa contribuie cu ceva semnificativ la faza ofensiva. Cum pe flancuri Ionut Stancu si Badoi au fost blocati perfect, mingile pentru cele trei varfuri ale Rapidului, care erau vazute ca reprezentand punctul forte al giulestenilor, au plecat de la fundasii centrali, iar Ghionea si D. Goian nu au avut probleme in a castiga astfel de dueluri. In conditiile unei deschideri de scor atat de rapide, stelistii au castigat mult la moral si si-au facut jocul de pase, in timp ce giulestenii incercau sa se regaseasca. Fara prea mult succes, desi D. Niculae si V. Moldovan au avut oportunitati bune imediat dupa reusita Stelei. In criza de efectiv, Razvan Lucescu a mutat logic la pauza, scotandu-l pe Ionut Stancu, depasit de miza intalnirii, iar in locul sau a aparut Nicolae Grigore, care a reusit, pe fondul unei retrageri steliste, sa impinga jocul spre poarta lui Carlos. A venit imediat golul egalizator, reusit de Moldovan dupa o gafa a portarului portughez, apoi Olaroiu a dictat defensiva totala. L-a scos pe Cristea si a bagat un mijlocas, lasandu-l pe Dica in avanposturi pentru a specula pe contraatac. Buga, anonim tot meciul, cu exceptia fazei in care a primit cadou mingea de la Ghionea si l-a servit pe E. Dica, putea aduce o victorie nesperata la un moment dat de alb-visinii. Per total, un joc tare, cu destule faze de poarta, cu o viteza mare, insa Rapidul are nevoie de o alta fata pentru a putea emite pretentii la calificare. (B.G.)
RAPID - STEAUA 1-1 (0-1)
Au marcat: V. MOLDOVAN (49) / NICOLITA (4).
Stadion: "Giulesti - Valentin Stanescu"; spectatori: 20.000.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, E. Dica (78 Val. Negru), R. Stancu, I. Stancu (46 N. Grigore) - Buga, V. Moldovan (64 Burdujan), D. Niculae.
Antrenor: R. Lucescu.
Rezerve nefolosite: Minca - Vasilache, Perja, N. Constantin.
STEAUA: Carlos - Ogararu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Oprita, Radoi, Paraschiv (66 Cristocea), Nicolita (90+1 Nesu) - N. Dica, A. Cristea (59 Lovin).
Antrenor: C. Olaroiu.
Rezerve nefolosite: Cernea - D. Balan, V. Simion, E. Baciu.
Cartonase galbene: N. Grigore (50) / Ogararu (43), Nicolita (57), Radoi (75).
Au arbitrat: W. Stark - M. Scheibel, J.-H. Salver (toti din Germania).
Retur: Steaua - Rapid; 6 aprilie, ora 20,30, Stadionul National "Lia Manoliu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.