Agentia Domeniilor Statului (ADS) a achitat, ieri, primele sume reprezentand renta viagera in cazul dosarelor depuse pentru anul 2005, cele mai multe cereri provenind din Bucuresti si judetele Constanta, Galati si Timis, se arata intr-un comunicat al
Agentia Domeniilor Statului (ADS) a achitat, ieri, primele sume reprezentand renta viagera in cazul dosarelor depuse pentru anul 2005, cele mai multe cereri provenind din Bucuresti si judetele Constanta, Galati si Timis, se arata intr-un comunicat al ADS. Renta viagera este acordata persoanelor in varsta de peste 62 ani interesate sa vanda sau sa arendeze terenurile pe care le detin, pentru stimularea comasarii terenurilor. Suma platita de ADS reprezinta echivalentul a 100 euro/ha/an in cazul terenurilor vandute si a 50 de euro/ha/an pentru suprafetele arendate. Beneficiarii rentei viagere agricole vor primi sumele cuvenite pentru anul 2005 in numerar, urmand ca, in cursul lunii aprilie, sa intre in posesia carnetelor de rentier agricol, se arata in comunicat. In ceea ce priveste dosarele depuse in anul 2006, plata va fi facuta in anul 2007, conform legislatiei in vigoare. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.