Liderii PNL au aprobat ieri, la solicitarea premierului Tariceanu, o serie de masuri sociale si economice in conformitate cu angajamentele asumate in Programul de guvernare. Unul dintre angajamente vizeaza majorarea in termeni reali a pensiilor cu 30
Liderii PNL au aprobat ieri, la solicitarea premierului Tariceanu, o serie de masuri sociale si economice in conformitate cu angajamentele asumate in Programul de guvernare. Unul dintre angajamente vizeaza majorarea in termeni reali a pensiilor cu 30% in perioada 2005-2008. Primul-ministru a anuntat ca, in urmatoarea sedinta de guvern, va propune ca intr-o prima etapa sa fie majorate pensiile mai mici de 3010000 lei - venitul minim pe economie -, cuantumul majorarii urmand sa fie anuntat in reuniunea Executivului. Aceasta suma ar putea fi alocata incepand din perioada sarbatorilor de Pasti, a spus premierul. El a sustinut ca va mai propune o crestere suplimentara a pensiilor in acest an, care sa se aplice cel mai probabil de la 1 septembrie, menita sa devanseze programul de majorare a pensiilor. "Anul acesta vom face o majorare suplimentara de 3% urmand ca la anul sa facem numai majorarea de 10 % (nr - pentru a se atinge procentul de 13% prevazut in programul de guvernare), astfel incat sa ne atingem obiectivul la care ne-am angajat de majorare a pensiilor", a explicat Tariceanu. Delegatia Permanenta a PNL a mai aprobat suplimentarea fondurilor destinate proiectelor de infrastructura din sanatate, educatie si agricultura. Suplimentare va fi pusa in practica odata cu rectificarea bugetara din luna aprilie a acestui an, fondurile cele mai importante urmand sa fie dirijate catre proiectele majore de infrastructura pentru cofinantarea diferitelor programe care au si finantare internationala, a adaugat premierul. La inceputul saptamanii, democratii subliniau intr-o conferinta de presa necesitatea majorarii pensiilor, in urma preconizatului val de scumpiri cauzat de ridicarea subventiilor la gazele naturale. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.