Liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, sustine ca presedintele Traian Basescu nu actioneaza in spiritul Constitutiei atunci cand refuza sa numeasca un ministru. "Presedintele pretinde ca undeva in Constitutie se prevede ca p
Liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, sustine ca presedintele Traian Basescu nu actioneaza in spiritul Constitutiei atunci cand refuza sa numeasca un ministru. "Presedintele pretinde ca undeva in Constitutie se prevede ca premierul trebuie sa-l consulte atunci cand face o numire de ministru. Fie domnia sa citeste o alta Constitutie, fie o citeste in momente de tulburare, fie nu cunosc eu textul constitutional", a declarat, ieri, Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta Delegatiei Permanente a Partidului National Liberal (PNL).El a afirmat ca legea fundamentala, precum si legea de organizare a guvernului prevad clar ca ministrii sunt numiti si revocati de presedinte la propunerea primului-ministru. "Daca nici aceasta prerogativa nu o mai are premierul, atunci presedintele e cu adevarat jucator, este si presedinte, este si prim-ministru si ma gandesc ca la o adica si-ar putea asuma si functia de presedinte al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS)", a declarat liderul deputatilor PNL. Seful statului a anuntat joi ca nu este de acord cu numirea lui Victor Paul Dobre in functia de ministru delegat pentru relatia cu parlamentul, motivand ca Ministerul Administratiei si Internelor, unde Dobre este secretar de stat, are nevoie de experienta acumulata de acesta in cursul anului trecut in gestionarea situatiilor de urgenta provocate de inundatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.