Cu cateva zile in urma, poate ca nici nu ne-am fi gandit ca numirea unui nou presedinte in fruntea CNSAS va starni atatea nemultumiri si dispute. Iata insa ca, de trei zile incoace, scandalul legat de alegerea lui Corneliu Turianu ca presedinte al Co

Cu cateva zile in urma, poate ca nici nu ne-am fi gandit ca numirea unui nou presedinte in fruntea CNSAS va starni atatea nemultumiri si dispute. Iata insa ca, de trei zile incoace, scandalul legat de alegerea lui Corneliu Turianu ca presedinte al Colegiului CNSAS tine primele pagini ale ziarelor. Ieri, spiritele s-au incins la sediul CNSAS, unde fusese anuntata o conferinta de presa a lui Constantin Ticu Dumitrescu. Nu mica i-a fost uimirea acestuia cand a venit sa sustina conferinta si a dat peste proaspatul presedine al Consiliului, Corneliu Turianu, care "ii furase conferinta". "Va rog sa va intrerupeti conferinta de presa. E a mea, e convocata de mine, ca membru al Colegiului. Incercati sa sabotati o intalnire care stiati foarte bine ca a fost programata de ieri. De ce vreti sa faceti circ? Nu va ajunge?", a afirmat Ticu Dumitrescu care, nereusind sa-l determine pe Turianu sa-si incheie pledoaria, a preferat sa se adreseze presei de pe treptele institutiei. De asemenea, acesta a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu este principalul vinovat de scandalul lansat in aceste zile: "Tariceanu este cel care a declansat un atac incalificabil atat la adresa mea, cat si a functiei pe care o detin". Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, noul presedinte al CNSAS il acuza pe acesta de implicare, alaturi de alti consilieri, in regizarea unui "incalificabil puci nedemocratic". Sustinand ca "nu este omul nimanui", Corneliu Turianu i-a cerut primului ministru "sa inceteze aceasta imixtiune politica in functionarea CNSAS", precizand totodata ca nu are de gand sa se retraga din functia pe care o detine.

Ticu Dumitrescu: "Basescu este dezinformat in ceea ce-i spun serviciile secrete"
Constantin Ticu Dumitrescu a anuntat ieri, la sediul CNSAS, ca nu va demisiona din Colegiu pana cand nu va sta de vorba cu presedintele Traian Basescu. "Pana nu stau de vorba cu Basescu, nu aici, ci la Cotroceni sau SRI, nu singur ci cu oameni care cunosc adevarul despre arhivele Securitatii, nu imi voi da demisia", a declarat Ticu Dumitrescu. El a afirmat ca a vorbit personal cu seful statului la telefon, acesta exprimandu-si dorinta de a veni la sediul CNSAS pentru a discuta pe marginea acestor probleme saptamana viitoare. "Basescu a spus ca nu se lasa impresionat de presiune, iar eu l-am asigurat ca nici eu nu ma las. (...) Am incercat sa-l conving sa ne intalnim impreuna cu Radu Timofte si sa vorbim pentru a-i demonstra ca este dezinformat in ceea ce-i spun serviciile", a mai spus Dumitrescu.

PNL a adoptat o rezolutie de sustinere a lui Ticu Dumitrescu
Delegatia Permanenta a Partidului National Liberal a adoptat ieri o rezolutie prin care-si exprima sustinerea lui Constantin Ticu Dumitrescu la sefia Colegiului CNSAS, a anuntat presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Credem ca este nevoie de o reparatie morala pentru ceea ce s-a intamplat in perioada comunista, pentru suferintele la care romanii au fost supusi, iar deschiderea dosarelor este absolut necesara. Credem ca Ticu Dumitrescu ar reprezenta o garantie ca CNSAS nu va functiona la fel ca in ultimii cinci ani", a precizat presedintele PNL. De asemenea, el a subliniat ca fostul sef al Colegiului, Gheorghe Onisoru, nu a fost desemnat de PNL in aceasta functie si a amintit ca liberalii i-au retras acestuia sprijinul politic in 2003, in urma nemultumirilor legate de functionarea CNSAS. Premierul s-a declarat dezamagit de comportamentul democratilor care au facut, in opinia sa, "coalitie cu PSD si PRM pentru a ascunde adevarul". El le-a solicitat partenerilor de Alianta sa-si onoreze obligatiile politice asumate si sa-i solicite lui Turianu sa se retraga din CNSAS.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.