Mama fetitei aflate in coma de peste o saptamana in Spitalul Judetean Constanta, dupa ce s-a lovit la scoala cu capul de o banca, a fost pusa de medici sa cumpere medicamente de 15 milioane de lei, desi pacienta, aflata la Terapie Intensiva, ar fi tr
Mama fetitei aflate in coma de peste o saptamana in Spitalul Judetean Constanta, dupa ce s-a lovit la scoala cu capul de o banca, a fost pusa de medici sa cumpere medicamente de 15 milioane de lei, desi pacienta, aflata la Terapie Intensiva, ar fi trebuit sa beneficieze de tratament gratuit, informeaza Mediafax. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Ioan Tofolean, care a aflat de la jurnalisti despre aceasta situatie, sustine ca va lua masuri impotriva celor vinovati intrucat unitatea dispune de medicamente, insa medicii de la Sectia de Terapie Intensiva nu au facut comanda pentru ele. Mama elevei aflate in coma din 23 martie la Spitalul de Urgenta Constanta a declarat ca a fost nevoita sa se imprumute pentru a cumpara medicamentele necesare si chiar supozitoare, vata sau alcool sanitar. Medicul anestezist al Sectiei de Terapie Intensiva, dr. Rucni Asan, a recomandat presei si familiei sa faca demersuri pentru a obtine o sponsorizare de la o firma pentru ca fetei sa i se poata cumpara medicamentele de care are nevoie. Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, dr. Ioan Tofolean, a declarat ca nu a fost anuntat despre aceasta situatie si ca a aflat abia ieri de la ziaristi. El sustine ca unitatea medicala nu duce lipsa de medicamente si nici de materiale sanitare, mentionand ca, in urma cu cateva zile, a vorbit cu dr. Rucni Asan, medicul care are grija de fata in Sectia de Terapie Intensiva, care l-ar fi asigurat ca nu-i lipseste nimic. Eleva de 12 ani, din satul Dulcesti, este in coma de peste o saptamana la Terapie Intensiva Pediatrica. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.