Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, a declarat ieri, la Bistrita, ca spera ca actuala coalitie de guvernare sa reuseasca sa rezolve trecerea in subordinea Camerelor de Comert a Registrelor Comertului, asa cum este prevazut in programul de
Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, a declarat ieri, la Bistrita, ca spera ca actuala coalitie de guvernare sa reuseasca sa rezolve trecerea in subordinea Camerelor de Comert a Registrelor Comertului, asa cum este prevazut in programul de guvernare, transmite Mediafax.
Potrivit sursei citate, Guvernul, mediul de afaceri si Camerele de Comert trebuie sa organizeze dezbateri pe aceasta tema, idee sustinuta si de ministrul Justitiei, Monica Macovei. "Aceasta dezbatere nu trebuie sa fie nici una politica, nici una legata de interese personale sau, eventual, de interese patrimoniale", a spus Iuliu Winkler, care spera ca se va lua decizia corecta si la nivelul Parlamentului. Unul dintre criticii vehementi ai acestei initiative este si deputatul PD de Bistrita-Nasaud, Augustin Zegrean, care sustine ca in majoritatea tarilor europene Registrele Comertului sunt subordonate Ministerului Justitiei, asa cum se intampla si acum in Romania, iar o eventuala trecere a acestora in subordinea Camerelor de Comert ar produce un haos in activitatea registrelor. Reprezentantii Oficiului National al Registrului Comertului afirma ca trecerea in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este neconstitutionala, iar proiectul legislativ prin care se atribuie direct un serviciu de interes public contravine Constitutiei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.