Aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a la nivel national au acces direct la simularea tuturor probelor de la bacalaureat, fara vreo selectie prealabila. Anul acesta, examenul de bacalaureat la nivel national va fi organizat in peste 800 de cen
Aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a la nivel national au acces direct la simularea tuturor probelor de la bacalaureat, fara vreo selectie prealabila. Anul acesta, examenul de bacalaureat la nivel national va fi organizat in peste 800 de centre, incepand de luni, 3 aprilie, de la ora 9.00, cand va incepe simularea probei de limba si literatura romana. In ziua urmatoare va avea loc proba la limba si literatura materna (maghiara si germana). Pe 6 aprilie, vor avea loc probele la matematica - programa M1 (Matematica-informatica), programa M1 (Stiinte ale naturii), programa M2, Istoria Romanilor si Geografia Romaniei. Pe 11 aprilie se vor sustine probele la Fizica - programa F1, Logica si Argumentare (specializare Stiinte Sociale), Chimie organica I, Chimie anorganica I, Anatomie si fiziologie umana si genetica, clasele a XI-a si a XII-a, Istorie universala, Economie - toate specializarile, Psihologie - toate specializarile, Informatica (limbajele: Pascal si C++), Pregatire teoretica sportiva, Limba germana cu 1-2 ore saptamanal, Limba engleza cu 1-2 ore saptamanal, Limba franceza cu 1-2 ore saptamanal, Masurari electrice si electronice (profil Tehnic), Contabilitate (profil Servicii) si Ecologie si protectia mediului (profil Resurse materiale si protectia mediului). Subiectele au un nivel mediu de dificultate si au fost elaborate de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul MEdC. Simularile au un dublu scop: pe de o parte, asigura familiarizarea elevilor cu situatia de examen si, pe de alta parte, verifica aspecte legate de organizarea si desfasurarea in conditii optime a examenelor. Pentru buna desfasurare a acestor simulari, inspectoratele scolare si unitatile scolare au primit urmatoarele precizari: simularile nu sunt obligatorii, elevii participand benevol; notele nu se trec in catalog; organizarea acestora trebuie sa fie cat mai apropiata de situatia reala de examen (de ex: centre de examen, centre de evaluare, afisarea rezultatelor si baremurilor de notare, a instructiunilor privind accesul in sala candidatilor etc).
In acest an, cursurile pentru clasa a XII-a se vor incheia pe 16 iunie, iar examenul national de Bacalaureat va avea loc in perioada 26 iunie - 14 iulie. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.